fbpx

Általános: Jelenben él folyamatosan, megáll számára az idő, befelé forduló típus, kapcsolatorientált, érzelmileg stabil temperamentum

Érzelmek: érzelmei lassan keletkeznek, nem túl erősek, viselkedését nem befolyásolják

Viselkedése: Békés, nyugodt természetűek, nehéz kibillenteni az állapotukból. Kerülik a konlfiktusokat, nem szeretnek konforntálódni másokkal. A változásokat nehezen viselik, minden, ami kiszakítja őket a saját állandóságukból, az feszültséget okozhat számukra. Jól érzik magukat a saját világukban.

Negatívumok: passzívak, gyakran önzőek, kerülik a felelősséget, sokat aggódnak, túl könnyen veszik a dolgokat, kevésbé motiváltak, sokszor lusták, nehezen változtatnak

Pozitívumok: összeszedettek, óvatosak, nagyon meggondoltak, fegyelmezettek, megbízhatóak, csendesek, szellemesek, jó velük beszélgetni, lehet rájuk számítani, jó diplomaták, képesek megőrizni a higgadtságukat.

Veszélyt jelent: Túlságosan a saját világukba zárulnak, megszűnik a külvilág. Különösen a technika korában veszélyes ez, amikor könnyen beszippant az online tér. A flegmatikusok nehezebben billenthetőek ki az online tér világából. Az érzelmeik felületesek lehetnek, ez a kapcsolataik minőségét ronthatja.

Fejlődés: Ha megtanulnak felelősséget vállalni, mert megtanulják, hogy ez mit jelent, akkor sokkal könnyebbé válik az életük. Ha rájönnek, hogy a változás jót hozhat, akkor könnyebben tudják kezelni az életükben felmerülő apró és nagyobb változásokat, amik az élet részei és elkerülhetetlenek.  Ha megtanulnak megfelelően kommunikálni, akkor a konfliktusokat nem kell elkerülniük, hanem meg tudják oldani őket.

Így fordulj hozzá: Ha együtt élsz egy flegmatikussal, akkor a változásokat lassan vezesd fel, hogy legyen ideje felkészülni rá. Nehéz őket motiválni, de ha találsz valamit, ami tényleg érdekli, akkor talán sikerül. Ne megváltoztatni akard őt, ha zavar, mondjuk hogy ő lusta, inkább próbáljatok találni egy arany középutat, és kérdezd meg magadtól, hogy miért is zavar téged, ha ő lusta? Talán a te vérmérsékleted pont az ellenkezője? Esetleg te nem engeded meg magadnak a pihenést?

Híres flegmatikusok: Keanu Reeves, Tim Duncan (kosárlabdázó)

Találsz egy gyorsan kitölthető tesztet, hogy megtudd, milyen a temperamentumod a 16Personalities oldalán, ami teljesen magyar és azonnali eredményt ad.

Olvasd el az összefoglalót is a temperamentumokról és itt találod a mások három vérmérséklet leírását:

Szangvinikus

Kolerikus

Melankolikus

A temperamentum meghatározhatja azt, hogyan reagálunk egy helyzetben ,vagy milyenek vagyunk, de fontosnak tartom leszögezni, hogy minden változtatható. Ismerek olyan flegmatikust, aki nagyon is aktív tud lenni, vagy olyan szangvinikust, aki megtanult pihenni. Tehát irányt mutathatnak ezek a jellemzők, de az már rajtunk múlik, hogy mit és mennyiben akarunk azonosulni ezekkel.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .