fbpx

Általános: a múlton mereng, kapcsolatorientált, érzelmei stabilak, befelé forduló típus, érzelmileg instabil temperamentum, teljesítményorientált

Érzelmek: lassan keletkeznek az érzelmei, de nagyon erősek. Cselekvésre azonban nem ösztönzik.

Viselkedése: Érzelem orientáltak, de két pólus közt ingadoznak, vagy nagyon felelmelkedett állapotban vannak, vagy nagyon lehangoltban. Szeretnek időt szánni a dolgokra, a problémák megoldására, nagyon aprólékosan körbejárják a dolgokat mielőtt döntenek vagy megoldanak valamit. Nem kezdeményező típusok, elvannak magukban, ha épp nincs senki körülöttük, de szívesen csatlakoznak is, ha hívják őket.

Negatívumok: hajlamosak a depresszióra, sokszor morcosak, inkább pesszimisták, mazochisták, bizonytalanok, tele vannak ellentmondással, feszültebbek, lehetnek barátságtalanok

Pozitívumok: nagyon józanok, hűségesek (az erős érzelmeik miatt főleg), szelídek, lelkiismeretesek, önfeláldozóak, maximalisták, filozofikusak, idealisták, kreatívak

Veszélyt jelent: A túlzott negatív érzelmek elragadhatják és mivel érzelmei erősek és stabilak könnyen benne maradhat ebben az állapotban.

Fejlődés: Ha képes egyensúlyt teremteni az érzelmeiben, feldolgozni azokat, akkor az életét jobbnak fogja látni, jobban fogja magát érezni a bőrében. Ha képes a negatívumokat átértékelni, akkor könnyebben meglátja mindenben a jót.

Így fordulj hozzá: Amikor depresszív állapotban van, hívd el valahova, töltsetek együtt időt vagy hívd fel, beszélgessetek egy jót. Mivel azt szereti, ha őt hívják, ezért könnyen belemegy a dolgokba és ezáltal kibillentheted a rossz kedvéből. Ha rábízol egy problémát, akkor hagyd, hogy megoldja! Várd ki, amíg szól neked! Hidd el nem felejtette el, csak alapos. Légy vele őszinte! Mond meg neki mit érzel, akkor könnyebben szót értesz vele.

Híres melankolikusok: Albert Einstein, Ernest Hemingway, Hillari Clinton, Vincent van Gogh, Füles a Micimackóból

Találsz egy gyorsan kitölthető tesztet, hogy megtudd, milyen a temperamentumod a 16Personalities oldalán, ami teljesen magyar és azonnali eredményt ad.

Olvasd el az összefoglalót is a temperamentumokról és itt találod a mások három vérmérséklet leírását:

Szangvinikus

Kolerikus

Flegmatikus

A temperamentum meghatározhatja azt, hogyan reagálunk egy helyzetben ,vagy milyenek vagyunk, de fontosnak tartom leszögezni, hogy minden változtatható. Ismerek olyan flegmatikust, aki nagyon is aktív tud lenni, vagy olyan szangvinikust, aki megtanult pihenni. Tehát irányt mutathatnak ezek a jellemzők, de az már rajtunk múlik, hogy mit és mennyiben akarunk azonosulni ezekkel.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .