fbpx
Önismeret

Szangvinikus

Általános: a jelenben él, folyamatosan megújulás jellemzi, nagyon kreatív, alkotó típus, optimizmus jellemzi, jó kedélyű, kifele forduló típus, kapcsolatorientált, érzelmileg stabil temperamentum

Érzelmek: nagyon lobbanékony, érzelmei gyorsan keletkeznek és nagy lángon égnek, de hamar lecsillapodik

Viselkedése: barátkozóak, emberközpontúak, nyitottak, szeretnek beszélni, segítőkészek, lazák, elevenek, szétszórtak, emiatt nem tudják sokszor befejezni a dolgaikat

Negatívumok: sokszor hangosak, túloznak, könnyen haragra lobbannak, nehezebben koncentrálnak, felszínesek és előfordul, hogy fegyelmezetlenek

Pozitívumok: az élet számukra egy játék, szeretnek mesélni, érzelmesek, könnyen barátkoznak

Veszélyt jelent: A kapcsolataiban a feledékenysége és szétszórtsága, ha rossz kommunikációs stílussal párosul, akkor könnyen elveszítheti a barátait. Arra kell figyelnie, hogy a baráti kapcsolataiban ne csak felületes barátok legyenek, hanem legyen pár olyan ember, akivel kölcsönösen támogatni tudják egymást.

Fejlődés: Ha megtanulják az összpontosítás művészetét, akkor a kapcsolataik és a munkájuk terén is jobbá válhatnak. Ha megtanulják, hogyan éljék meg a dühüket úgy, hogy az ne ártson magának és másoknak, akkor könnyebben veszik, majd az akadályokat.

Így fordulj hozzá: Amikor dühös jobb elkerülni, ha lenyugodott, akkor lehet vele beszélni. Ha valamiben elakadtál, tuti biztos, hogy van rá egy kreatív ötlete. Ha azt érzed, hogy a barátodként/párodként túl felszínes, akkor ülj le vele beszélgetni és találjátok ki hogyan javíthatnátok a kapcsolatotokon. Nem direkt csinálja, és lehet, hogy ő is szeretne jobban figyelni a kapcsolatotokra.

Híres szangvinikusok: Petőfi Sándor, Bill Clinton, Robin Williams, Tigris a Micimackóból

Találsz egy gyorsan kitölthető tesztet, hogy megtudd, milyen a temperamentumod a 16Personalities oldalán, ami teljesen magyar és azonnali eredményt ad.

Olvasd el az összefoglalót is a temperamentumokról és itt találod a másik három vérmérséklet leírását:

Kolerikus

Melankolikus

Flegmatikus

A temperamentum meghatározhatja azt, hogyan reagálunk egy helyzetben ,vagy milyenek vagyunk, de fontosnak tartom leszögezni, hogy minden változtatható. Ismerek olyan flegmatikust, aki nagyon is aktív tud lenni, vagy olyan szangvinikust, aki megtanult pihenni. Tehát irányt mutathatnak ezek a jellemzők, de az már rajtunk múlik, hogy mit és mennyiben akarunk azonosulni ezekkel.

Még szintén kedvelheted