fbpx

Gondolatébresztő

Hogyan érzed magad?

Amikor tartósan rosszul érezzük magunkat, egy idő után nem érzékeljük, hogy mikor is kezdődött. Azt pedig végképp nem tudjuk, hogy vessünk neki véget.

Egy negatív spirál kezdődik az életünkben, amelyet bármi kiválthat. A negatív spirál húz lefele, egyre csak körbe tekergőzik és soha sem áll le. A mélypont sosem jön el, mert ez a spirál folyamatosan forog lefele. Ez az az érzés, amikor azt hisszük, hogy már nem lehet rosszabb, aztán mégis.

Ilyenkor az ember tehetetlennek érzi magát, esetleg megbetegszik, balesetek történnek vele, csupa szar dolog veszi körbe, minden elromlik, az emberek hülyék, az autósok idióták, a tömegközlekedést használók mind eltaposni akarnak….. folytathatnám a sort.

Ezek a negatív spirálok lehetnek rövidebb vagy hosszabb ideig tartók. Lehetnek kisebbek és nagyobbak is.

Hogyan alakul ki?

A main stream média már évek óta a szemetet önti ránk. A hírek tele vannak borzalmas dolgokkal. Ezek hatással vannak a kedélyállapotunkra is, főleg, ha minden nap nézzük ezeket.

A társadalmi elvárásokból adódó feszültségek is jelentősen ronthatják az energiaszintünket. Vagy egy nőnek szülni kell, különben karrierista és az, hogy néz már ki. Hogyan nézz ki, hogy beszélj, hogy nevelj gyereket….  Ezek olyan elvárások, amiknek egyszerűen nem lehet és nem is kell megfelelni.

A társadalmi sztereotípiák is befolyásolhatnak. Gondolok itt arra, hogy a nők kevesebbet keresnek ugyan abba a pozícióban, mint a férfiak. Vagy Anyaként elhelyezkedni nagyon nehéz. Vagy a férfiak jobb sofőrök. Ezekkel nem kerülsz minden nap szembe, de ott motoszkálnak, addig, amíg le nem szarod őket.

A testünkkel kapcsolatos elvárások: a nők nagy része állandóan a súlyával foglalkozik. Általában fogyni akarnak. De elgondolkoztál azon, hogy miért? Kinek akarsz tetszeni? Magadnak? Férjednek? Ezek további kérdéseket vetnek fel: miért nem vagy úgy jó, ahogy vagy?

Húú még sok mindent sorolhatnék, ami elkeserít, kibillent, rosszkedvűvé tesz, és többnyire tudat alatt, úgy hogy nem is vesszük észre.

Hogyan tudunk kilépni belőle?

A negatív spirál mivel folyton befele húz, ezért meg kell állítani, ez az első lépés. Azt kell elhatároznod, hogy többé nem akarsz így élni. Nem akarod rosszul érezni magad. Nem akarod az embereket rossz szemmel nézni, nem akarod, hogy eltapossanak, lealázzanak, szar dolgok vegyenek körbe… Egy szóval: változtatni akarsz magadon.

Ebben a pillanatban, amikor ezt elhatározod, megáll a spirál. Most ott vagy a középpontban, a hurrikán szemében. Látod már, hogy mit szeretnél. Nagyon fontos, hogy pozitív megfogalmazásokkal kell megfogalmaznod, hogy mit szeretnél!

Innentől kezdve fel kell kapaszkodni. Ne hogy azt hidd, hogy a negatív spirál, majd a kedvedért visszafele kezd hirtelen forogni, hogy téged felvigyen. Nem. Ez nem olyan. Neked kell visszakapaszkodnod a nullára!

A jó hír az, hogy az, hogy milyen gyorsan sikerül ez neked csak rajtad áll! El kell kezdened kitakarítani az elméd. A negatív hiedelmeket és gondolatokat kiseperni. Ezt úgy hívják, hogy gondolat nagytakarítás. Sok helyen találkozhattál vele, akár Agykontrollon, de Louis L. Hay is ezt tanítja.

Nem elég csak azt gondolni, hogy elég leírni. Minden nap ismételni kell. Cselekedni kell. Rajta kell kapni magad, amikor a negatív gondolataid vannak és meg kell változtatni. Nem olyan egyszerű ez. Én végigmentem ezen, és még most sem értem a végére.

Ha szorgalmasan kapaszkodsz felfele, akkor eléred a nullát. Ez egy nagyszerű állapot. Itt már megszűnnek a negatív dolgok, de még nem kezdtél el pozitív spirálba lépni. Azt gondoltad ez a vége? Nem, nem. Ennek nincsen vége! Be kell lépni a pozitív spirálba! Az ugyan úgy működik, mint a negatív párja. Behúz, csak ez épp felfele visz.

Ilyenkor is történhetnek még dolgok. Azért mondom, hogy dolgok, mert az, hogyan éljük meg, csak rajtunk múlik. Egy munkahely elvesztése lehet áldás vagy átok is. Attól függ, honnan nézzük. De aki negatív spirálban van, biztosan rosszul éli meg. Viszont ha pozitív spirálban vagy, akkor tekintheted ezt egy lehetőségnek, hogy találj egy jobb munkahelyet.

Ilyenkor is visszazuhanhatsz, mert elveszi az energiádat a dolgok megoldása, de ha a tudatod derűs és nyugodt, akkor nem fog annyit esni az energiaszinted és nagy valószínűséggel nem kerülsz a nulla pont alá, ha már elég magasra jutottál.

Volt egy időszakom, amikor már a nullát elhagytam, már kezdtem jól látni a dolgokat, és derűsnek. Történtek dolgok és ezek visszarántottak. A hétköznapi feszültségeket pocsékul kezeltem. Ilyenkor ezek felgyűltek egy idő után és robbantak. Lehúztak, de képes voltam uralni, mert tudatosan tudtam, hogy mit akarok. Vissza tudtam hozni magamat. Időbe tellett, de sikerült. Visszabillent az egyensúlyom.

A megváltozott tudatállapot az ami elhozza a külvilág változásait. A megváltozott tudatállapot egy döntéssel kezdődik, azzal a döntéssel, hogy szabaddá akarsz válni, és jól akarod érezni magad.

Erre BÁRKI KÉPES azaz MINDENKI KÉPES. Mindenki megérdemli a boldogságot és a szeretetet és azt, hogy JÓL éljen. Te is megérdemled!

Kíváncsian várom, hogy mikor hozod meg a döntésed.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .