fbpx

Jack Kornfield jegyezte le: A lélek éneke történetet

„Kelet-Afrikában van egy törzs, ahol a gyermek megszületésének idejét nem a világrajövetelének napjától, sőt nem is a fogantatás napjától számítják. E törzs számára a születés kelte azt a napot jelöli, amikor a leendő anya először gondol majdani gyermekére. Az anya, amikor úgy érzi, eljött az ideje, hogy gyermeke legyen, elvonul az erdőbe, és magányosan ül egy fa alatt mindaddig, amíg bensőjében meghallja gyermeke énekét.

Amint ez megtörtént, az anya visszatér a falujába, és megtanítja az éneket a leendő apának. Ezután ezzel az énekkel hívogatják a gyereket. Miután a gyerek megfogant, az asszony a méhében hordott kisbabának énekel, és megtanítja a dalt a falu bábáinak és öregasszonyainak, akik a vajúdás alatt és a születés csodálatos pillanatában ezzel az énekkel köszöntik a gyermeket.

A szülés után valamennyi falubeli megtanulja az újszülött énekét. Ez a dal ezután élete minden fontos pillanatában elkíséri. Ezt éneklik neki, amikor valami baja esik, ezt éneklik győzelmek, szertartások, felavatások alkalmával vagy a házasságkötési ceremónián.

De egyéb alkalmakkor is felhangzik a lélek dala. Ha valaki súlyosan vét a közösség, vagy valamelyik embertársa ellen, a falubeliek kihozzák a vétkest a falu közepére, körbe fogják, és énekelni kezdik a dalát. Ugyanis ez a nép úgy tartja, hogy nem a büntetés, hanem a szeretet és a lelkünkre való emlékeztetés segít visszatérni a helyes útra.

Amikor élete végén szerettei összegyűlnek a halálos ágyánál, utoljára hangzik fel a dal.”

Ez a történet egy végtelenül szeretetteljes történet számomra. Amikor az ember hibázik, nem megkövezik, hanem szeretettel veszik körbe. A szeretet a válasz mindenre.

A szeretet ment meg mindannyiunkat és ez nem vallási vagy spirituális kérdés, ez egy érzés, mélyen belül.

A megszületett gyermek szeretet nélkül meghal. Az ember, szeretet nélkül félember. A szeretet kellene, hogy az alapja legyen mindennek. Ehelyett a mai társadalom valami elvont fogalomként tartja számon, kevesen vannak azok, akik ismerik, és minden nap gyakorolják a szeretetet. Mert nem erre lettek tanítva az emberek.

Viszont most eljött az idő arra, hogy véget vessünk a szeretet nélküli kornak és elhozzuk azt a kort, amelyet a szeretet vezérel.

Amikor a bűnösöket nem megbélyegezzük, hanem felismerjük, hogy ők is emberek és azért követték el a bűnöket, mert egész egyszerűen nem szerették őket, mentálisa vagy fizikailag bántalmazták őket, vagy eleve arra tanították őket, hogy így kell viselkedni. Ha az okok mélyére nézünk, akkor látjuk, hogy ők is csak egy szeretetre vágyó lényként jöttek a világra. Innentől kezdve meg lehet gyógyítani őket, terápiával, önismerettel, oldással, szeretettel.

Ha megérted a gondolatmenet lényegét: hogy a bűnöst miért állították középre és énekeltek neki, akkor elindultál az úton, hogy megértsd mi az igazi SZERETET.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .