fbpx

Mi történik a komment szekcióban? Miért esnek egymásnak az emberek a hozzászólásnál? Mit kellene tenni?

Az emberek alapból frusztráltak, mert napi szinten különböző gondokkal kell megküzdeniük. Lehet, hogy nem tudnak beszélgetni másokkal. Lehet, hogy nem tanulták meg, hogyan kell jól kommunikálni, az is lehet, hogy azt tanulták, hogy durván kell kommunikálni, mert csak akkor hallják meg őket. Az is lehet, hogy a lelkük mélyén a téma nagyon megérinti őket és idegesek lesznek tőle, nem tudják kezelni a dühüket, értetlenségüket. És még a pandémia nyomása is itt van, mint demoklész kardja.

Az bizonyos, hogy az emberek többsége nem tudja kezelni az érzelmeit. Sokaknak nem tanították meg, hogy is kell különböző családi okokból, társadalmi elvárások vagy berögzült szokások miatt. A férfiak nem sírhatnak, ugye? Akkor hogy vezesse le a feszültségét? Nyomja el? Oké, pár évre rá megbetegszik, vagy verni kezdi a családját, attól függően milyen mintát látott. Ez egy kiragadott példa, nyilván nem igaz mindenkire, ez egy lehetséges út. De az tény, hogy a férfiak még most is nehezen élik meg az érzelmi szükségleteiket, mert erre tanították őket. Pedig nekik is vannak gondjaik, félelmeik, haragjuk, lehetnek szomorúak vagy boldogok. Miért nem elfogadott, hogy ők is megélhessék ezeket az érzelmeket, és így teljesebb életet éljenek? Jobb, ha inkább betegek lesznek az elnyomott érzelmektől? Döntsd el magad.

A nőkben is lehetnek feszültségek, egy példa: kb 1,5 éve voltam egy csoport tagja, és láttam egy mosható betét ajánlást. A szerző bemutatta a termékeit és annak előnyeit. Nagyon megörültem, mert szerintem ez egy nagyon fenntartható és jó irány. Számtalan előnye van, azonban nyilván van hátránya is. Beírtam, hogy milyen jó ez az irány, és hogy tényleg jó a termék. Na erre aztán jött minden. “Baj van a fejben” “milyen undorító” és hasonlók.

Na már most, itt mivel is van a gond? Tulajdonképpen akkor, nem értettem a miérteket, és ennek megfejtése nem ide tartozik, a lényeg most az, hogy rendkívül bántóak és arrogánsak voltak saját nőtársaim egy olyan témában, amit még ki sem próbáltak, nem is ismerik. Mert a menzesz tabu téma, és mert az emberek lelke nincs rendben. A nők lelke megnyomorodott az évszázadok elnyomása alatt és most a hirtelen jött pár évtizedes szabadsággal nehezen tudnak mit kezdeni, főleg, hogy ez egyáltalán nem szabadság. Mert még mindig küzdeni kell egy nőnek, ha érvényesülni akar. De térjünk vissza:

Aki rendben van lélekben, az nem fog másokat bántani.

A hozzászólásnál nincs jelenlét, ott bármit mondhatsz, hiszen nem lát senki, biztonságban vagy. Azaz egy látszólagos biztonságban. Mert attól, hogy másokat “leordítsz” neked nem lesz jobb. Mert a szavakkal ugyan úgy lehet verni!!

Tudom, akinek nem ige… és a különböző vélemények és a szólásszabadság… tudom, ezek rendben is vannak, de!

Egy megszólalás lehet kedves is, attól, hogy nem értesz egyet.

Lehetsz barátságos is, attól hogy nem tetszik valami.

Lehet átgondolni a mondandót, te mit szólnál, ha ezt kapnád?

Bántani másokat pedig szerintem nem tartozik a szabadság kategóriájába. Élj úgy, hogy ne árts másoknak. Gyakorold a szeretetet és az elfogadást, mert erre a kettőre most nagyon nagy szükség van.

Egy magát kulturáltnak mondó nemzet, ország, egyén, ember nem engedheti meg magának azt, hogy másokat szavakkal verjen. Vagy a kultúra fogalmát kell megváltoztatni.

Természetesen mindenki kulturáltnak tartja magát, ez nem is kérdés. Akkor hát nincs is semmi gond a hozzászólásokkal, mindenki kedvesen és megértően szól hozzá, igaz? Bízom benne, hogy eljön az a nap, amikor az emberek lelkileg kiegyensúlyozottak lesznek és nem érzik szükségét mások bántásának.

Csak egy kis gondolatébresztő ma a hozzászólásokról.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .