fbpx

Gondolat-ébresztő és Kép-játék

Mi is az a kudarc?

Amikor eltervezünk valamit, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerüljön elérni vagy megtenni, de mégsem sikerül.

A kudarcot sikertelenségnek tekintjük.

Valójában a kudarc egy lehetőség. Lehetőség arra, hogy másképp tekintsünk a dolgokra. Másképp lássuk a dolgokat, egy másik szemszögből. A mi nézőpontunk változzon meg.

A kudarcban benne van a fejlődés lehetősége is, hiszen sok kudarcon keresztül jutunk el a megoldáshoz. Úgy is mondhatnám, hogy kudarcok árán jutunk el a megoldáshoz. Mert mindennek ára van, csak épp a materialista világban azt hisszük az ár=pénz. Ez nagy tévedés!

Az ár, lehet bármi. Például a megoldás ára 10.000 kudarc. Nézd meg Edisont. Nagyjából 10.000 próbálkozás után sikerült a villanykörtét világításra bírnia. Ő azt mondta, hogy ez csupán 10.000 módszer, ami nem működött. Másra lehet, hogy jó lett volna, de ő éppen villanykörtét akart csinálni.

Tehát a kudarcból lehet tanulni és még azt is megvizsgálhatod, nyitott elmével, hogy az, amit találtál és arra nem működik, amit szeretnél, működik e valami másra? Mit üzen neked a világegyetem ezzel a kudarccal.

Lehet, hogy semmit 😀 De lehet, hogy valamerre másfele akar terelni. Ezt mindenkinek magának a saját életében kell megnéznie és meglátnia.

A lényeg, hogy a kudarc egy jó dolog! (A jó-rossz egyébként is relatív) Segít közelebb kerülni az igazsághoz, valaminek a tökéletesítéséhez és más szempontokat nyit meg előtted. Vagy épp az elfogadást tanítja meg.

Mert ugye az elfogadás az, ami a mai materialista világban nagyon nehéz. Elfogadni a másik embert olyannak, amilyen, ugye? Elfogadni, hogy ez most nem jött össze. Elfogadni, hogy más úton kell menni. Elfogadni, hogy van más megoldás is, vagy másnak is lehet igaza.

Tekints a kudarcra mostantól más szemmel, gondolj rá másképp. Neked milyen kudarcod volt már, amiből tudtál tanulni?

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .