fbpx

Amikor az életfeladatokról, munkáról van szó, általában az agy dönt. Az agy racionalitást képviseli. Az agy a hiedelmekből, sztereotípiákból, elvárásokból táplálkozik. Ezek adják a jelenlegi gondolataid összességét. (Dr. Joe Dispenza)

A szív az valami más. Ő sugall dolgokat, amit valójában szeretnél.

Általában elnyomják az emberek a szívüket, mert az agy által racionálisan felvázolt lehetőségek sokkal egyszerűbbnek tűnnek. Rövid távon talán így van, de egy életen át elnyomni a szívet elég veszélyes. Különféle kardiovaszkuláris betegségekhez vezethet.

Aki a szívét is meghallgatja, az egészében látja a dolgokat. Az életében mindkettő jelen van és a képet a maga teljességében látja, és úgy tud dönteni. Ez jelentheti azt is, hogy egy racionális döntést hoz egy későbbi szív döntés eljöveteléhez.

Például. Kertész szeretnél lenni, mert az a szíved vágya. De racionálisan tudod, hogy nincs pénz, nincs idő stb. Ekkor elmész dolgozni valami tök mást. Kétféleképp teheted. Ezt a munkát a szív döntés szolgálatába állítod: gyűjtesz arra, hogy kertész lehess. Vagy pedig beleragadsz ebbe az racionális döntésbe és a szíved vágya soha sem teljesül.

Aki képes összhangot teremteni, az teljes életet képes élni. A nagyobb betegségek elkerülik, mert könnyebben dolgozza fel a betegségeket okozó heves vagy lappangó érzelmeket. Könnyebben veszik az akadályokat és könnyebben változtatnak az életükön.

Szívből gondolkozni nem azt jelenti, hogy folyton érzelmes vagy, netán sokat sírsz. Azt jelenti, hogy képes vagy szeretetből, lélekből dönteni. Ez egy másfajta minőséget jelent. Az érzelmeid is jobban stabilizálódnak, ha elkezdesz figyelni a szív hangjára.

Ha nem éled meg azt, amit a szíved szeretne, akkor lehet, hogy egy egész életen át kísért, ott kapargat belül, hogy mit hagytál ki, miért nem azt a döntést hoztad és csalódott leszel.

A szív és agy egyensúlyában is sikeres lehetsz ugyan úgy, mintha csak agyból döntenél, sőt még sokkal többet is kapsz, hiszen nem lesz lelkifurdalásod a döntéseid miatt. Ugye milyen jó szó? Lelki-furdalás. Arra utal, hogy ott motoszkál benned. A fenti példánál maradva, elmész egy virágos mellett és arra emlékeztet mit is hagytál ki. Természetesen ezek csak kitalált példák, a saját életedben nézd meg, hogy számodra mit jelent.

Sőt, az agyunk egy idő után alkalmazkodni fog és elkezd azért dolgozni, amit a szív akar. Jön egy nagy kiáramlás, egy nagy BUMM a lelkedből, ami egy óriási érzelem, hogy te ezt akarod. Az agyad meg sokkot kap, hogy „mi van??” Aztán elfogadja, hogy „na jó, ha ezt akarod, akkor segítek neked, megtanulom a kedvedért” és megtanulja, beleáll a feladatba, ettől lesz sikeres az amit csinálsz. A siker nem csak azt jelenti, hogy anyagilag vagy jó eleresztve! A siker nagyon sok dolgot jelenthet és egészen egyéni dolog.

Tehát bátran hallgassuk meg azt is, amit a szívünk súg, és úgy döntsünk, hogy mindkét felét látjuk a dolgoknak, így lesz a szív és agy egyensúlyban.

Te milyen döntéseket hozol?

Beton

UI: A különböző linkek alatt más oldalak ehhez fűződő írási találhatóak. Nem azokat vettem alapul a sajátomhoz, egyszerűen azok kiegészítik ezt. A Tudat Tágítása elengedhetetlen, ehhez pedig szélesíteni kell a látókört és más nézőpontokat is megvizsgálni.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .