fbpx

Boldogság?

Az emberek a boldogságot keresik az életben, tudom, mert én is azt kerestem. A boldogság egy múlandó érzés, még a buddhisták is ezt mondják. Egy múlandó érzésre nem lehet alapozni. Rájöttem, hogy nem a boldogságot kell hajszolni, mert eltűnik. Túl kell látni rajta, nem a boldogság az alapja az életnek, az is fakad valahonnan.

Valami állandót keresünk, valamit, amiben megnyugodhatunk, ami örök és egységes. Ez pedig a tiszta, őszinte szeretet. Nem az, amelyet tanítanak. Ezt nem lehet tanítani, ezt meg kell cselekedni. Ezt nem tudod magadévá tenni, ez belőled fakad. Nem tudod megtanulni, mert már a tied.

Te magad vagy ez a végtelen szeretet-forma, egyszerűen elvették tőled.

Hamis képeket adtak és rávettek, hogy aszerint élj. Valójában ez a végtelen szeretet te magad vagy, csak engedned kell kiáramlani,

Jaj, nem is könnyű. Annyi réteg, annyi hamis érzés és gondolat takarja, hogy mire átverekedted magad, talán elfáradsz benne.

Tudom milyen, hisz én is ezt az utat járom. Én is keresem azt a valamit és meg is találtam. Még csak időnként tudom megtapasztalni ezt az érzést, de mivel már sikerült, ezért tudom, hogy létezik és elérhető mindenkinek, ki le akarja hámozni róla a hamis igazságokat.

Erről szól az út. Ezért vagyunk itt a Földön.

Mik a hamisságok? A társadalmi elvárások, sztereotípiák, elvárások, szokások, hitrendszerek, dogmák, meghatározott minták, szülői tanítások. Természetesen nem mind haszontalan és nem mind hátráltat. Csak azok, amelyek eltakarják az igaz szeretetet.

Miért nem tanítják? Mert elfelejtették. Nem akarják tanítani. Mert a szeretetnek ereje van. Akinek pedig ereje van az nem irányítható tömeg, hanem egyén, szerethető és szeretettel teli csodalény.

Nos, mind ugyan abban a hajóban evezünk és ideje felébredni és rájönni arra, hogy a világot nem mozgathatja tovább az, ami eddig és nem mehet minden ebben a mederben tovább, mert akkor a hajónk a szakadékba zuhan. Rá kell ébredni arra, hogy a szeretet lesz az, amely meghozza azt, amit egész életedben kerestél. A szeretet lesz az, amely felszabadít. A boldogság pedig egy következménye, de nem állandóan van jelen.

A szeretet nem egy vallás, a szeretet nem politika és nem egy dogma. A szeretet egy érzés. A felszínes részét ki lehet kiáltani bárminek, hogy a szeretet nevében ezt meg azt csináljuk. Ez nem igazi szeretet. Az IGAZ szeretet nem kér semmit, nem vár el semmit és csak önmagáért létezik. Az IGAZÁN szeretni tudó ember is ilyen: nem kér semmit, nem vár el semmit és csak önmagadért és önmagáért szeret.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .