fbpx

Az önostorozás az, amikor önmagad bántod.

Például: Nekem ez nem megy. Csúnya vagyok. Hát ez meg hogy néz ki rajtam. Milyen a hajam is. … stb. Ugye tudnád folytatni?

Nagyon sokszor ezek a gondolatok nem is tudatosodnak bennünk. Csak úgy jönnek-mennek a fejünkben.

Az önostorozás egy végtelen rossz folyamat! Nem visz előbbre, sőt hátráltat téged az egész életedben. Rombolja az önbizalmat és az önértékelésed.

Mennyire értékeled magad? Mit gondolsz magadról, mennyit érsz? Mit érdemelsz? – válaszolj ezekre a kérdésekre magad. Akár írd le egy lapra.

Magadtól is azt érdemled, hogy lépten-nyomon megszidd magad? – Erre is válaszolhatsz. – Ha magad ennyire szidod, mit vársz majd el másoktól?

Szerintem nem érdemled meg, hogy magad ostorozd. Bár személy szerint nem ismerlek téged, de abban biztos vagyok, hogy annál jobbat érdemelsz, hogy magad becsméreld. Erre a bolygóra senki sem azért születik, hogy magát vagy másokat bántson. Azért születünk ide, hogy megtanuljuk az őszinte-tiszta szeretetet.

Tehát hagyj fel az önostorozással, próbáld, ki, hogyan fogod magad érezni, attól, ha inkább dicséred magad. (figyelem: ez nem a nárcisztikus önajnározás, hanem az egészséges önbizalom és pozitív gondolkodás.)

ÍGY:

Ma jól nézek ki.

Ma jól érzem magam.

Ma nagyon jó ruhákat választok magamnak.

Ma jól érzem magam a ruháimban.

Jól érzem magam a bőrömben.

Rendben van, ha van egy rossz napom.

Rendben van, ha elsőre nem sikerül.

Rendben van, ha sokat kell próbálkoznom a sikerért.

Rendben van, ha akadályokba ütközöm. (Mert új ötletekre ösztönöznek, megerősítenek)

Meg tudom oldani a problémákat, feladatokat.

Ügyes vagyok.

Mindent megoldok.

Remekül dolgozom.

Készíts magadnak saját mondatokat, amik kifejezetten neked segítenek. A régi rossz becsmérlő gondolatokat pedig dobd ki, mert nincs rá szükséged!

Szerethető vagy!

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .