fbpx

Julie Ann Cairns: A bőség kódja

A könyv a 7 pénzmítoszról szól, amelyek hiedelmek formájában vannak jelen a gondolkodásunkban. Részletesen tárgyalja ezeket fejezetekre bontva, elmagyarázza miért működnek, honnan erednek és hogyan tudjuk kitisztítani őket az életünkből. A mítoszok kitisztítása azért fontos, mert ezek gátolnak abban, hogy elérd a bőséget.

Az író nem a levegőbe beszél, pénzügyi elemzőként ő maga is megtapasztalta a saját hiedelmei korlátozását. Összefűzte egy könyvbe, hogy mindenki a világon elérhesse a kiegyensúlyozott pénzügyi hozzáállást az élethez.

„Ez az a tananyag, amelynek kötelezően helyet kellene kapnia a világ iskolarendszereinek tanterveiben. „ dr. J. B. Glossinger ( a Morning Coach alapító vezérigazgatója)

Magyarországon a hiányközpontú gondolkodás van jelen. Azt tanítják, hogy mindenből kevés van, nincs elég pénz, nincs elég idő, én is így nőttem fel. Anyám mindig azt mondta, hogy most erre nincsen pénzünk, nem elég a fizetés, spórolni kell és mindig az akciósat és olcsót venni, még ha az nem is a legjobb minőség.

A szemléletet át kell állítani a bőség gondolkozásra. Hiszen van mindenből bőven: a nap folyamatosan adja az energiát, pénz van (legfeljebb az elosztása hibás), étel van, hiszen a szupermarketek polcai tele vannak (megint csak rossz az elosztás).

A lelki békéhez hozzá tartozik a bőség tudat. Nem egy örökké szenvedésre és szűkölködésre ítéltetett világban élünk, hanem egy csodás bőséges univerzumban. Illetve van választási lehetőségünk, hogy melyikben akarunk élni.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .