fbpx

Mi az amiben jó vagy?

Amikor azt keresgéljük, hogy mi az életfeladatunk, akkor azt gondoljuk, hogy meg kell váltanunk a világot, és ha ez nem megy, akkor elkeseredünk. A jó hír, hogy nem kell megváltani a világot. Még jobb hír, hogy nem is annyira rejtett az, amire születtél.

A te életfeladatod nem más, mint amit mindennél jobban szeretsz csinálni és az, amit mindenképp el akarsz kerülni.

Kalkuttai Teréz Anya

Segítő kérdések:

Mik azok, amikben kiemelkedő vagy?

Mik az erősségeid?

Mi az, amit el akarsz kerülni? Mit hárítasz?

Mitől félsz?

Nézd meg, milyen válaszokat adsz ezekre a kérdésekre. Vegyél elő ehhez egy papírt és kezd el írni!

Nem kell annyira komolyan venni

A dolgok néha nagyon egyszerűek és ott vannak az orrunk előtt, csak épp nem látjuk őket. Ne görcsölj rá, ha most még nem tudod, hogy mihez kezdj. Ne aggódj azon, ha úgy érzed, hogy még nem tudod, mi a neked való munka. Ilyenkor csak figyelj befelé és aludj egyet rá.

40 évesen váltani?

Bármikor megtalálhat az az érzés, hogy na most megvan mit szeretnék csinálni. Bárhány éves légy is, sosem késő belekezdeni! A kérdés ilyenkor sosem az valójában, hogy hány éves vagy, hanem hogy a társadalom szerint mi az elfogadott. Erről pedig az a véleményem, hogy lsz. Azaz letojták a tyúkok. Döntsd el mi a fontosabb: a te saját életed élni, boldogan, követni az álmaid és a vágyaid, beleadni mindent, még ha nehéz is, kicsit extrán dolgozni és végül learatni a jutalmat, vagy elhinni, hogy neked ezt nem szabad, mert már öreg vagy hozzá, és még nő is vagy, mit akarsz itt, menjhazaszépen.

Tedd szabaddá az utad

Tartsd nyitva a szemed és a szíved. Akkor észreveszed majd a lehetőségeket. Persze nem árt a hátrányokat ledolgozni, ha vannak. Családi mintázatok, hiedelmek, félelmek, társadalmi elvárásoknak való megfelelés, egyéb elvárásoknak való megfelelés, önértékelési gondok, kisebbségi komplexus vagy nem vagyok elég jó szindróma…. és folytathatnám a sort.

Velem történt

Nálam mindig is a kommunikáció volt a gyengepont. Nem igazán szerettem az emberekkel beszélgetni, és nem is ment igazán jól. Hát innen szép nyerni, most ez lett a szakmám, az álmom, a küldetésem 🙂

Emellett viszont amit mindennél jobban szeretek csinálni az az alkotás. Bizsu ékszereket készítek, már 10 éve és javítok 6 éve. Ezt a kettőt fogom majd összekötni egy nagy projektben, aminek még a csírája van csak a szívemben.

Neked mi?

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .