fbpx

Viszonzatlan szerelem – egy kicsit más szemmel

Mi a jó benne?


A viszonzatlan szerelem által megtapasztalhatod, hogy milyen az elengedés, milyen a megértés, és milyen a ragaszkodás nélküliség. Csupán az érzés a tiéd, csupán csak ennyi jut neked ebből, de ez bőven elég, hogy álarcok nélkül ,mindenféle kötelességek nélkül elvárások nélkül megtapasztald magát az érzést.
Nincs ott a másik ember, nincs ott a kísértés, nem tudod megbeszélni vele. Vagy ha már megbeszélted vele, akkor ugye egyértelművé vált, hogy viszonzatlan.

De te benned az érzések attól még ott vannak…

Ezt az elején fájdalomként érzékeljük. Az első viszonzatlan szerelmemnél nagyon sok fájdalmat éreztem, mert akkor még nem értettem hogy ez miről szól. Nem értettem ennek a tanítását, akkor még rettenetesen éreztem magamat és sokat sírtam amiatt, mert nem szeretnek és szenvedtem. Közben nyilván eltelt egy csomó idő és már lezártam azt az érzést magamban.

Rájöttem hogy azért szenved az ember a viszonzatlan szerelemben, mert nem az érzést próálja megélni, hanem gondolatokat gyárt, hogy a másik miért nem szereti őt, elvárja, hogy szeressék és megbántódik, ha nem így van.
Azért várjuk el másoktól, hogy szeressenek, mert az ember önmagában nem biztos. Nem biztos benne, hogy ő szerethető nem biztos benne, hogy elég jó. És hogyha nem szereti viszont valaki, akkor ő már nem elég jó.

Az egyszerűen nem igaz, hogy csak akkor vagy szerethető, ha mások szeretnek!

Ez csak egy gondolat amit meg kell vizsgálni. Erre jó többek között a coaching. Megvizsgálja ezt a gondolatot, megnézi, hogy tényleg igaz?
Tényleg nem vagyok szerethető?

Minden egyes ember minden egyes lélek ezen a földön szerethető.

Attól függetlenül hogy most őt szeretik-e éppen vagy nem. El kell választani ezt a kettőt egymástól. Meg kell érteni, hogy ez nem így működik. Meg kell érteni azt, hogy ez ezek csak gondolatok semmi több.

Átértékeltem így a régi viszonzatlan szerelmeim. Annyi minden változott bennem az évek alatt. Más lett a látásmódom, kitágult a világ, és már nem fogadom el, amit rám akarnak aggatni. Sokkal erősebb lett az önbecsülésem sokkal jobban érzem magamat nőként bőrömben, és ezáltal megtanulhattam azt, hogy a viszonzatlan szerelemben bizony az a kincs, hogy nincs benne a ragaszkodás és képesek vagyunk megérteni magát a szerelem érzését.

Tehát, ha ilyen helyzetben vagy akkor gondolkozz el azon, hogy mit jelent számodra mindaz, ami most történik benned? Mi az amit tanulhatsz belőle? Neked mit üzen ez a viszonzatlan szerelem?

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .