fbpx

Tartja a mondás. Ami azt feltételezi, hogy elsőként a testnek kell jól lennie, aztán majd jól lesz a lélek is. Szerintem viszont ennek az ellenkezője sokkal fontosabb és hatásosabb is.

Ép lélekkel, ép testben élhetünk.

Számos új tudomány, látásmód kezd végre feltörni, és bebizonyítani, hogy bizony minden a belsőkből indul ki. A lélek jól-léte határozza meg a test egészségét. A gondolataink határozzák meg, hogy milyen dolgokat teremtünk az életünkbe. Az érzéseink azt befolyásolják, hogy hogyan vagyunk a világban.

Epigenetika

Számos kísérlettel bizonyította, hogy a gének helyett a környezet sokkal fontosabb. A környezeti hatások képesek befolyásolni a géneket. Azt is bebizonyította, hogy a gének nem kőbe vannak vésve, hanem épp ellenkezőleg, a tudatunk folyamatosan alakítja azokat. Ez azt jelenti, hogy egy betegségre lehet hajlamunk, de ezt a haljamot az életmóddal kordában lehet tartani. Képviselője: Dr. Joe Dispenza vagy Dr. Bruce Lipton

Biologika

Minden betegség egy érzelmi konfliktusra vezethető vissza. Az emberi lélekben történik egy konfliktus, amelyet nehezen él meg, ez pedig lecsapódik a testben. Kapcsolat van a megélt érzelmi konfliktus és a betegség helye között. Mindig analógiában vannak a megélt érzelmek a megjelenési helyükkel.

A betegségek lelki eredete

Minden betegség gyökere megtalálható a lélekben. Ha képesek vagyunk megérteni és felfejteni, akkor képesek leszünk meggyógyulni. A lélek betegszik meg először, amit a test csak leképez és jelez. A fájdalom azt jelzi, hogy ott valami tennivalónk van. A betegség tehát már csak következmény. A lelket kell kezelni és a betegség feloldódik. Kurt Tepperwein az egyik kiemelkedő alakja az irányzatnak, de L.Hay is sokat mesél erről a könyveiben.

A föld és ember analógiája

A Földünk teljes analógiában van az emberi testtel. Ami bennünk történik, az történik a Földön is. Ez a kapcsolat nagyon régi, de sokáig nem ismerték el, sőt tagadták is. A Föld részeit be lehet azonosítani az ember részeivel. Például a fák a légzőrendszerrel. Nézd meg, hogy milyen állapotban vannak az erdők a bolygón és épp pont emiatt milyen járvány volt is nemrég és mit támadott meg….

Új Nő Új Férfi

A nőnek, a női létnek meg kell tisztulnia és vissza kell térni a két félnek az egyensúlyba. A női létet elnyomták évszázadokon keresztül, és hagyta is magát elnyomni. Most arra kell törekedni mindkét félnek, hogy a nő visszatérjen önmagához, megtisztuljon a szenvedésektől, újra egységbe kerüljön önmagával, ráébredjen teremtő erejére. A férfi feladata, hogy megtalálja a belső harmóniáját, kapcsolódni tudjon újra a nőhöz, megérezze a teremtést és elengedje egós vágyát a vezetői szerepre. Az Új Nő és Új Férfi együtt vezetik a világot. Soma Mamagésa sokat tud erről mesélni.

Gondolatprogramozás – mindset – mindfullness – gondolat takarítás.

A gondolataink teremtő erővel bírnak, ezért nem mindegy, hogy miket gondolunk. Amit gondolunk, azt fogjuk megteremteni a világunkban. Mert mindenkinek saját világa van, de ezek a világok kapcsolódnak egymáshoz és hatással vagyunk egymásra. A gondolatokhoz társított érzelmek még nagyobb teremtő erővel bírnak. Ahogy L.Hay mondta az univerzum mindenben támogat téged, abban is ha pusztítani akarod az életed és abban is, ha jól akarod érezni magad.

Transzgenerációs oldás

A generációkon keresztül hozott traumák oldása. Ezek többnyire már csak érzelmi szinten vannak jelen, az emlékekre már nem emlékszünk. A test viszont emlékszik, a sejtekben elraktározódik az érzelem, ez a sejtmemória. Mivel mind a szüleink sejtjeiből vagyunk, ők az ő szüleinkéből és így tovább, ezért ezek az érzelmek örökölhetőek. Ha ezeket feloldjuk, akkor megszabadulunk az őseink terheitől és könnyebbé válik az életünk.

Emotional Code

Érzelmi Kód. Azon alapszik, hogy egy betegséget, fájdalmat egy a testben bent ragadt érzelem vált ki. Dr. Bradley Nelson fejlesztette ki, aki véletlen jött rá erre a módszerre. Az érzelmek megértése és feloldása megszűnteti a fájdalmat és a betegséget.

Ha megfigyeled, akkor szinte minden irányzat egy felé halad, csak épp más megfogalmazásban. A lényeg mindenhol a lélek ereje, a lélekkel való foglalkozás fontossága és hogy a betegségek kezelhetőek és igenis gyógyíthatóak. A test is fontos, ápolni és védeni kell. Vigyázni kell rá és tiszteletben tartani, de nem szabad elhanyagolni a lelki összetevő súlyát.

Ha képesek vagyunk megérteni, hogy mi zajlik bennünk, odafigyelünk magunkra, egységben látjuk magunkat: szellemileg, lelkileg és testileg is, akkor képesek leszünk elérni a boldogság állapotát, amelyet minden ember vágyik és keres ezen a földön.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .