fbpx

Élet a válságban

Az életünk egyre nehezebbé válik, ahogy telik az idő. Voltak már ilyen idők a történelem folyamán. A természet törvénye szerint az erősebb éli túl. Azonban ez nem csak fizikai erőt jelent, sőt manapság inkább lelki erőt jelent.

Tehát, ahhoz, hogy a mostani jelenben zajló történéseket kezelni tudd, ahhoz meg kell erősítened a lelked.

Ez az idő nagyon jó arra, hogy fejlődjünk, változzunk és erősebbé váljunk. A külső nyomás ösztönöz minket, embereket, hogy változtassunk. A kapitalizmus elkényeztetett, és most pedig megpróbál megfojtani. Ha hagyjuk.

Mit jelent az, hogy erős a lelked?

Ez egy furcsa szó kombináció, mert alapvetően mindenki erősnek és lelkileg stabilnak születik. Mindenki rendelkezik a kapcsolattal a Forráshoz, rugalmas, derűs, alkalmazkodóképes. Pont, mint egy kisbaba.

Egy illúzió része

Ahogy cseperedik az ember, bele kényszerül egy rendszerbe, ami igazából nem neki való. Szabályok, elvárások, kritikák érik, amik a legtöbb embert próbára tesznek. A mostani világrendszer nem arra van alkotva, hogy erős, tudatos lelkeket-embereket neveljen.

Ezért az ember erőtlenné válik és emiatt frusztrált, stresszes, ideges, nem találja a helyét, nem érzi jól magát az életében, nem úgy alakulnak a dolgai, ahogy szeretné. Nagyon leegyszerűsítve a folyamatot.

Ez az, ami csupán egy illúzió, mert valójában még mindig azok az erős, szabad lelkek vagyunk, mint amikor megszülettünk, csak épp nem emlékszünk rá.

A kulcs a tudatosodás önmagunkra

Azzal, hogy tudatosan elkezdünk magunkra figyelni, megismerni magunkat, a viselkedési mintáinkat, a kapcsolati rendszereinket, a hitünket, a gondolatainkat, a reményeinket, az álmainkat, elindul egy folyamat.

A folyamat során az egyén rájön, hogy ő is Egy, megtalálja a saját erejét, visszatalál a Forráshoz, többé nem kell másoktól elvennie az energiát, rájön, hogy a stressz is csak egy érzés, amit magánan generál, elkezdni irányítani az életét és újra önmaga lehet.

Lelkileg erőssé válik belül, magában. Ezért mindegy, hogy kívül mik történnek, meg fogja tudni oldani. Képes lesz bármilyen helyzetben túlélni, mert szeret élni. Képes lesz bármilyen helyzethez alkalmazkodni, mert bízik az életben.

Én is ezen az úton járok, immár 3 éve, amióta a pandémia tart. De mind ezen az úton járunk amióta megszülettünk, mert a lélek vágya, hogy szabadon éljen, hogy erős legyen, ezért mind erre törekszünk. Az út néha lassabb, néha gyorsabb, de végső soron mint a Forrás felé haladunk.

Jó alkalom volt a pandémia is, a mostani gazdasági válság is és az elkövetkező nehezebb évek is jó alkalmat adnak arra, hogy átértékeljük a modern világot és megálljunk és körbe nézzünk, hogy mit alkottunk, mi emberiség. Ebben a pillanatnyi megállásban pedig felismerjük, hogy képesek vagyunk tehát megváltoztatni is a világot, és egy természetesebb és jobb világot építeni.

Életfilozófa
Életfilozófia by geralt

Új Kezdet

Ha még nem kezdtél bele a tudatos munkába magaddal, akkor itt az ideje. Az energiák készen állnak, hogy támogassanak minket. A külső nyomás arra ösztönöz, hogy lépjünk. A láthatatlan erők pedig mind támogatnak minket. Senki sincs egyedül, csak körbe kell tekintened, vannak támogató emberek a világban, csupán a gondolkodásodat kell megváltoztatnod.

Ha megváltoztatod a gondolkodásod, akkor megváltozik az életed is. Új dolgok, új emberek lesznek az életedben, új lehetőségeket kapsz.

A külső nehézségekre pedig ne akadályként tekints, hanem lehetőségként, hogy erősebbé válj. Ahogyan dédanyáink a háborúban váltak erősebbé. Sok traumát szereztek, amelyeket még ma is nyögünk, de mivel a világ folyamatosan változik, most már nem kell feltétlen traumákat szereznünk a fejlődéshez.

Talán a legjobb kezdet a hit. Hinni abban, hogy képes vagy arra, hogy változtass az életeden, vagy abban, hogy minden jóra fordul, vagy abban, hogy mindennek értelme van, vagy abban, hogy minden a segítségedre van. Higgy pozitív dolgokban és válaszd inkább a fejlődést a kétségbeesés helyett.

A többi jönni fog magától.

Áldás és békesség mindenkinek!

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .