fbpx

Általános ismertető a coachingról

Mi a coaching?

Egy olyan folyamat, amelyben a coach kérdésekkel, kreatív feladatokkal, segít az ügyfélnek a jelenlegi problémájának a megoldásában. Egy más nézőpontot kap az ember a saját problémájára. Külső szempontokat, amelyek új utakat nyithatnak a megoldás felé.

ICF meghatározása: A coaching az ügyféllel való partneri együttműködés egy olyan gondolat-ébresztő, provokáló és kreatív folyamatban, amely arra inspirálja az ügyfelet, hogy szakmai és személyes szempontok alapján a legtöbbet hozza ki önmagából.

Készítettem róla egy hangfelvételt is, hallgasd meg bővebben!

Milyen a coaching?

Megoldás orientált, nyitott, egyenrangú kapcsolat jellemzi. A coach egy biztonságos teret hoz létre, ahol az ügyfél megoszthatja a jelenlegi problémáját. Ítélkezésmentes és elfogadó légkör jellemzi.

Miért coaching?

Mert megoldásorientált és személyre szabott. Az ügyfél igényeihez és a témához szabott minden folyamat.

Kinek jó a coaching?

Bárkinek jó lehet, akinek a problémája a jelenben van, most nem tud előre lépni benne és megoldásokat keres. Fontos, hogy légy nyitott és hajlandó a változtatásra. Ezek nélkül nem tud működni a folyamat. Időt és energiát kell rászánnod viszont cserébe megoldásokat találsz.

Miben tudok segíteni?

Önismeret, kifejezetten női önismeret, anyaság, női lét, jól-lét, hétköznapi gondok, időbeosztás, munka-magánélet egyensúlya, kapcsolatok, gondolkodásmód, generációs problémák, szív alapú gondolkodás és még…

Mi nem coaching téma?

Szaktanácsadás: szakágazatokban speciális tanácsadás.

Terápiás problémák: amihez a múlt feltárása és feldolgozása szükséges, traumák, gyermekkori sérelmek, pszichés betegségek, orvosi kezelést igénylő betegségek, mentális zavarok, függőségről való leszokás.

Hogyan zajlik egy folyamat?

Egy jelenben lévő problémával, elakadással érkezik az ügyfél. Célt állítunk fel és efelé a cél felé haladunk.

6-8 ülés az átlagos mennyiség, amire szükség van egy probléma megoldásához.

Van lehetőség emellett 1-2 alkalmas ülésre is, amennyiben a probléma ilyen jellegű.

Van egy kezdő beszélgetés, ahol minden átbeszélésre kerül, itt kap a coach egy tág képet a problémáról, itt kötünk szerződést és itt fektetjük le az alapokat és a célt. Itt dől el, a szimpátia megléte. Ez az alkalom díjmentes.


Ismerj meg engem jobban és a munkásságom, olvasd el a Rólam részt is. A konzultáció pont alatt pedig megismerheted a technikai részleteket, árakat is.

Keress bizalommal, hogyha úgy érzed hogy szimpatikus vagyok számodra.