fbpx

Mi idegesít? Miért idegesít?

Egy másik ember viselkedése idegesít? Nem szereted a reakcióit vagy a szavait? Előfordult velem is.

Amikor a másikra tekintünk, akkor önmagunkra tekintünk, úgy, mintha tükörbe néznénk. A másik ember bár fizikailag úgy látszik, mintha különálló lény lenne, valójában mind egymás részei vagyunk, akik egymás életében valamilyen fokon jelen vagyunk.

Amikor olyan emberrel találkozom, aki zavar, megkérdezem magamtól: mi zavar?

Kifejtem magamban, hogy pontosan mi is zavar. Például, a minap kellett gyakorolni (Coaching tanfolyam) és a saját elakadásom az volt, hogy miért zavar, hogy ha megelőznek. Kiderült a folyamat során, hogy azért zavar, mert a balesetektől félek. A coach nagyon szépen kihozta belőlem a valódi problémát. Így kell elképzelni minden zavaró dolgot. Nem is biztos, hogy az a valódi zavaró dolog.

Kié a megoldás?

A zavaró dolgok, emberek, bármi, hoz egy leckét az életünkbe. Amíg zavar, addig nem oldottuk meg. A megoldás sokféle lehet, ahány ember van, ahány probléma van, annyiféle megoldás lehet. A megoldásnak mindig belülről kell jönnie, nekünk kell rájönni, mert akkor lesz valódi megoldás. Ha valaki elénk löki, lehet meg sem értjük. Keresztül mentem mindkét folyamaton, kaptam kész megoldásokat is, és coaching folyamatban is részt vettem, ahol magam jöttem rá a dolgokra és óriási a különbség. Amikor magam jöttem rá, az nagyon jó érzés volt, megdolgoztam érte, megértettem, megtaláltam az összefüggéseket és tovább tudtam lépni. Míg, amikor megmondták a tutit, akkor azt éreztem, hogy ez nem az enyém, nem tudom befogadni.

Kívülről láthatod, hogy a másiknak mire lehet szüksége, de valójában nem tudhatod és tévedhetsz is, mert mindenki a saját szemüvegén át nézi a világot. Nekem ez például egy nagy lecke volt. J

Tehát amikor zavaró dologgal találkozol, kérdezd meg, hogy valójában miért zavar? Mit kell ebből tanulnom? Amikor rájöttél, már nem is fog zavarni. Vagy még jobban idegesít, mert rájössz, hogy ez benned is megvan…. Na így is jártam sokszor.

Hajrá az önismerettel mindenkinek!

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .