fbpx

A fény egyre kevesebb odakint és egyre nagyobb próbáknak kell megfelelnünk, mind a külső, mind a belső világunkban. A fény visszahúzódik és ezt most nekünk, embereknek kell őriznünk. Ebben az időszakban a legfontosabb talán, hogy tartsuk meg a hitünket önmagunkban és a világmindenségben. Így indul Advent első hete.

“Az első héten az ellenerők különösen az ember fizikai testét környékezik meg. Céljuk a megtévesztés, hogy becsaphassák az ember érzékelését; így megbomlaszthatják az ember és a világ harmonikus viszonyát. Ha a kísértés sikeres, ez az emberekben kétségbeeséshez vezet.

Az első kísértés elhárítására alkalmas az igazságosság erénye. Az igazságosság mint kozmikus törvény, a karmában jut kifejezésre. Az igazságosság segít meglátni mindennek az isteni oldalát és feltárja előttünk az álságot. Meg kell tanulni a szenvedéseket és a csalódásokat nyugalommal és töretlen erővel elviselni.” Waldorfia

“Ezen a héten minden cselekedetünket az őszinteség és igazságosság jegyében kell tennünk. Ezt magunk és a külvilág felé egyaránt gyakorolnunk kell. Próbáljuk meg ítélkezés nélkül (!) megtalálni az igazat, és az álláspontok egyensúlyát.

Hogyan tudjuk meg, hogy mi az igaz? Ebben a szellemvilág és Isten törvényei igazítanak el minket. Mindig igyekezzünk tágabb látószögből szemlélni az eseményeket és a felsőbb törvényeket betartva gondolkodni és cselekedni. Sajnos nem biztos, hogy az emberek által hozott törvények (bár kötelező érvényűek) helyes utat mutatnak nekünk ebben az esetben, mivel a “fenti” és a “lenti” törvények nem mindig fedik egymást. Ha már képesnek érezzük magunkat arra, hogy saját szívünk által vezérelve próbáljuk meglátni az igazat, bátran tegyük meg azt. Olyankor, ha az ember enged a kísértésnek, akkor elveszíti önállóságát, és olyan érzés keríti hatalmába, ami kétségbeeséshez vezet.” Napfényes központ

Összességében: Most arra tudjuk használni szellemünket, az adventi időszakban, hogy befelé forduljunk és őrizzük a fényt. Belül keressük az igazságot, lassítsunk és bátran nézzünk szembe a nehézségekkel. Hallgassunk a szívünkre, mert az a Belső Igazság mutató.

💟Heti útravaló: Gondold végig, hogy jelentkezett ez eddig a héten számodra és figyeld a következő napokat! Milyen érzéseid vannak? Miket gondoltál? Mik történtek veled? 

Advent egyben az elszámolás időszaka is. Ezen a héten azt gondolhatjuk át, hogy mennyire hallgattunk a szívünkre? Mennyire azt éltük, amit valójában akartunk? Mennyire cselekedtünk mások akarata szerint?

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .