fbpx

Advent második hetében a Mértékletesség erényét kell gyakorolnunk. A waldorfia tökéletesen leírja a második hétre vonatkozó gondolatokat:


“Az ellenerők leginkább az éteri testet környékezik meg. Olyan hajlamokat keresnek benne, amelyek a vágyak önző, mértéktelen megnövekedéséhez vezetnek. Az arkangyalok a felelősek az ember éteri testének védelméért, de ebben az időszakban ők távoznak el mellőlünk. Ezen a héten a mértékletesség az ember fegyvere. Mértékletesnek kell lenni az étkezésben, a gondolkodásban, a tévézésben és a beszédben, egyszóval mindenben. Az ellenerők megpróbálnak a beszéden keresztül is megnyilvánulni. Így jöhet létre a hazudozás, a rágalmazás, a durva beszéd és a haszontalan fecsegés. Nagyon ajánlatos ezen a héten többszöri szóböjtöt tartani!


Figyeljünk oda, mert sokszor próbálnak majd minket veszekedésbe kergetni és szükségtelen érvelésekkel feldühíteni. Legyünk ebben is mértékletesek. Nem kell mindenáron az igazunkat hajtogatni, és ha úgy érezzük, a másik fél nem akar engedni, kérjük meg a vita felfüggesztésére, hogy most nem tudunk ebben a témában érdemileg nyilatkozni, térjünk rá vissza később. Amint a kísértés eltűnik a dolog is jelentéktelenné lesz.

Ha a tudatosságunkat beszédünkre is kiterjesztjük, megszületik a megfontoltság erénye. Ilyenkor az ember először gondolkodik, aztán beszél. Meg kell tanulnunk követni a magasabb alapelveket és eszményeket a személyes hangulattól és érzelmi állapottól függetlenül.”

A tudatosság elengedhetetlen az élethez. Figyeld magad, lásd magad. A tudatosság létszükséglet a mai korban.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .