fbpx
Bátorság

Nem is lehetne aktuálisabb. Hagy idézzem ezt a tökéletes írást ismét:

“A bátorság lényege, hogy az ember egyetlen helyzetben se veszítse el önmagát és önuralmát. A szellemnek minden körülmények között irányítása alatt kell tartania az akarati, érzelmi és gondolati megnyilvánulásokat. Ha ez nem sikerül, akkor az emberen elhatalmasodik a pánik. Ebben az időszakban előszeretettel állítanak mindenkit olyan helyzetek elé, aminek megoldásához korábban nem érzett magában elég bátorságot. Indokolatlan félelmek és aggodalmak léphetnek fel ilyenkor, de ezeket mindenkinek le kell győzni. “Sajnos” itt megint csak a sokat emlegetett tudatosság lehet az egyetlen fegyverünk…” Napfényes

Jelenben lenni

Tehát annyi a dolgunk, hogy tudatosan figyeljük önmagunkat és nem engedünk a félelmeinknek. Figyeld a gondolataid és érzéseid. Merre kanyarodnak, merre visznek téged? Valóban arra szeretnél menni? Mi az, amit meg szeretnél tapasztalni?

Ahogy a Neveletlen hercegnő című filmben mondták: “a bátorság nem a félelem hiánya, hanem sokkal inkább egy döntés, hogy a félelemnél van, ami fontosabb. Lehet, hogy a bátrak nem élnek örökké, de aki óvatos, egyáltalán nem él.”

Igazi bátorságpróba ez a néhány év, amelyet most élünk. Voltak már ehhez hasonló időszakok az emberiség történelmében, még rémségesebbek is. Akkor sem felejtették el az emberek a szeretet erejét. Most is ez az egyetlen, ami kihúzhat bármilyen gondból.

Teréz Anya sem félt. Betegeket ápolt egész életében, a szeretet ott élt a szívében és sosem volt beteg. A szeretet védte meg őt, ami nem csak a betegség ellen véd, hanem minden ellen.

Úgy gondolom a szeretet az, ami most fontosabb a félelemnél. Ez az, ami megmentheti a Világot.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .