fbpx

Emberként egy feladattal érkezünk a világra. Persze kezdetben nem tudjuk hogy mi az. Ez nagyon homályosnak hangzik, tudom. Mégis attól, hogy nem tudjuk, hogy mi az, még két dolgot elérhetünk: boldogság és önazonosság.


Mi az önazonosság?

Ekkor egyensúlyba kerül az életed és sokkal könnyebbé válik minden. Tudatosabban leszel képes uralni a dolgaid.

Amikor képes vagy önmagad adni. Nem akarsz másoknak megfelelni. Nem mások kedvéért teszed vagy mondod a dolgokat. Képes vagy elmondani a gondolataid. Ki tudsz állni magadért. Nem bántasz másokat a magad érdekei miatt. Felvállalod az érzéseid, elsősorban önmagad előtt. Felvállalod a hibáid, és tudod, hogy nem ezek határoznak meg téged. Nem másokat/a rendszert hibáztatsz a dolgok alakulásáért, hanem vállalod a felelősséget az életedért.

Tehát a legnagyobb dolgot kell véghez vinned csupán: tanulj meg boldognak és elégedettnek lenni. Ennél többet nem is kell tenned. Önmagában ez is egy elég nagy feladat. Minden más elrendeződik és megnyílik előtted.

Amikre szükséged lesz az önazonossághoz:
  • Önismeret: hogy műkdödsz, mit szeretsz, mit nem, hogy reagálsz, erősségek, gyengeségek
  • Önérvényesítés: tudsz-e nemet mondani, kiállni magadért, megvédeni magad, asszertíven kommunikálni
  • Elfogadás: testeddel, lelkeddel rendben vagy-e, ha nem miért?
  • Megértés: önmagad és mások megértése, önmagad és mások teremtésének a megengedése
  • Mindset: a gondolati világod megvizsgálása és korrigálása, ha kell. Mintázataid felismerése és megváltoztatása, ha kell.
  • Mi az amiben jó vagy? – mik azok, amiket szeretsz csinálni és jó vagy benne.

Ez nem egy örök igazságokat tartalmazó recept. Ez csupán egy meglátás, amiről úgy gondolom, hogy működik, mert ezt látom az embereken és a saját életemben. Most erre van szükség ezekben az években. Tedd hozzá nyugodtan, azt ami számodra még fontos.


Akkor tudsz igazán jó életet élni, ha rendben vagy magaddal, akkor rendbe kerül a világod is és elégedett leszel. Aki elégedett, az pedig boldog is lehet. Boldog emberek, pedig boldog és működő társadalmat alkotnak.


Kell hogy rendbe tedd magad, önmagadnak is és a társadalomnak is. Értékes ember vagy, még akkor is ha nem ezt mondják, vagy nem ezt érzed. Meg van a dolgod a világban és, ha elkezdesz önmagadon dolgozni, akkor meg is fogod találni, vagy az talál rád!

Kövesd a sorozatot, mert minden pontot végig fogok venni. A mi az amiben jó vagy kérdéssel kezdek.


Vannak számodra olyan események/feladatok az életedben, amiket nehéz megoldani?

Onnan tudod, hogy halogatod, pedig nagyon meg kellene tenned. Ilyen a fogorvos például. De lehet állásinterjúra kell menned, vagy vizsgázni fogsz. Esetleg anyósoddal kell találkoznod. Ezek a helyzetek elkerülhetetlenek az életben. Tudom, az én életemben is sok kellemetlen helyzet van, amiket meg kell oldani például, amikor a suliba kell menni a tanárnővel beszélgetni. Ezt nem lehet halogatni, ennek meg kell lennie.

Ezért fejlesztettem ki a Probléma Szelídítő Módszert, aminek az egyik része a mindennapi gondok uralása. Ehhez van egy munkafüzet, ami segít legyőzni a rossz érzéseket, félelmeket és fel tudsz készülni, hogy megold a helyzetet.

Ez egy munkafüzet a módszer megtanulásához, amit el is magyarázok mindössze 15 perc alatt. Mellé pedig még a saját esettanulmányomat is megkapod, ahol elmesélem hogy hogyan fejlesztettem ki ezt a módszert, miért működik és hogy győztem le a telefonálás iránti félelmem. Kérd te is és kezd el alkalmazni az életedben! Add meg a neved és e-mail címed és küldöm a hozzáférést.

Adatvédelmi Nyilatkozat és ÁSZF

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .