fbpx

Másokkal másképp viselkedünk….
Ugyan az az ember viselkedhet másképp két különböző kapcsolatban.

Mit jelent ez?
Elég homályos…


Azt jelenti, hogy amíg az egyik kapcsolatban mondjuk folyton veszekszik amiatt, hogy nem viszi ki a szemetet, addig a következő kapcsolatában simán lehet, hogy fel sem merül benne, hogy veszekedjen, a le nem vitt szemét miatt.

Példa

Mondjuk van egy ember aki folyton piszkál téged, mondjuk azért mert nem teszel a tűzőgépbe kapcsot. Míg egy másik ember nem teszi szóvá ugyanezt, megkér szépen vagy tesz bele.
Ugyan arról a tűzőgépről és cselekedetről van szó.

Másik példa. Tegyük fel, hogy te izgulós vagy és ilyenkor hülyeségeket beszélsz. Lehet ez én vagyok 🙂 Beszélgetsz Dórival, aki dühös lesz emiatt, türelmetlen lesz és morog, majd beszélsz Beával, aki meg mosolyogva megvárja míg kinyögöd, mit is akarsz.


Miért?

Képzelj el minden embert úgy, hogy körbeveszi egy tér, mint egy lufi. Ebben a lufiban vannak gondolatok, vannak érzések, vannak emlékek, hiedelmek, elvárások…stb, szóval minden. Minden embernek van egy ilyen. Kutatásokkal alátámasztották ennek a buroknak a létezését. A szívkoherencia oldalon is olvashatsz róla, vagy az Élő mátrix tudományos filmben is megnézheted a kutatások eredményeit.

Amikor két ember találkozik, akkor a két lufi is találkozik, és lesznek közös részek. Na mégis jó volt valamire az a matek a középsuliban. Szóval lesznek közös részek, amik egyeznek. És minden embernél más dolgok egyeznek, attól függően, hogy kik vagyunk, mit tartunk fontosnak, miben hiszünk, miben nem hiszünk, milyen a világhoz való hozzáállásunk, mennyire vagyunk előítéletesek és kinek milyen arcunkat akarjuk mutatni.

A másik pedig az, hogy míg az egyik ember gombját nyomogatod a viselkedéseddel és dühös lesz, míg a másik embernek nincs ilyen gombja, nem lesz dühös. Ez a gomb bármi lehet, de leginkább azok a dolgok, amiket magunkban is nehezen viselünk el. Ezeket másokon azonnal észrevesszük és érzelmeket váltanak ki belőlünk. Persze mindezt tudattalanul 🙂

Nem csak párkapcsolatokban jelenik ez meg, hanem minden emberi kapcsolatban.

Ha tehát ilyen esetekkel találkozol, akkor ne csodálkozz, mert ez teljesen normális jelenség. Figyeld meg a saját életedben! Figyeld magad, te hogy működsz, hogy viselkedsz különféle emberekkel? Hogy működtél a párkapcsolataidban?


Ha ilyen helyzetben vagy, akkor akkor vizsgáld meg magadban, hogy miért úgy történtek a dolgok, ahogy történtek. Mi az, ami most számodra fontos ebből a helyzetből? Mit üzen ez számodra?

Te tapasztaltad már ezt a jelenséget?

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .