fbpx

A belső erők felébresztése a meditáció segítségével

Megváltozott a világ, és ehhez az embernek is meg kell változnia. Már nem elegendő az, ami régen elég volt a túléléshez. A mostani szorongató helyzetben fel kell vérteznünk magunkat és megtalálni a belső nyugalmat, akkor leszünk erősebbek és tudunk megküzdeni a külső hatásokkal. Ennek az egyik eszköze a meditáció.

A meditáció – mindegy, hogy milyen formája – lecsendesíti az elmét. Pár perc alatt kitisztul a tudat és ennek eredményeképpen több lehetőséget látunk, több megoldás jut az eszünkbe.

Minél többet rágódunk valamin, azt annál nehezebb megoldani. Ha azonban elkezdünk befele figyelni, akkor kilépünk ebből a folytonos “meg kell oldanom” körből és az elménk nem rágógumizik tovább egy témán.

Egyszerűen az elménk megszabadul a stressztől és a nyugtalanságtól.

Mielőtt bele kezdenél:

A meditációt is gyakorolni kell, mint minden mást. Jobb ha ezt tudatosítod magadban. Az hogy nem sikerül elsőre, nem a te hibád és ne ragadj le itt. A modern ember nincs szokva ahhoz, hogy lenyugodjon, ezért meg kell tanítani magunkat rá. Az elején még érezhetsz nyugtalanságot, de ne add fel, idővel jobban fog menni.

Kezdetben még nagy a zaj, de később, ahogy gyakoroljuk egyre csendesebb az elménk. Majd egyszer csak megérezzük a Forrást és a Minden Egység érzését. Ehhez nincsen fogható. Ez is olyan, mint minden más, meg kell tanulni és gyakorolni kell. Próbáld ki, több napon keresztül, hogy milyen csak létezni. Fantasztikus érzés😉 Utána pedig minden könnyebbé válik.

Hogy kezdj neki?

A legegyszerűbb meditáció, amikor csak leülsz, ahogy kényelmes, veszel 3 nagy mély lélegzetet (ez segít befele indulni) és utána csak lélegzel és azt figyeled, ahogyan lélegzel. Ezt legalább 5 percig kell csinálni, ahhoz, hogy értelme legyen. Nem kell óra. Egy idő után pontosan fogod tudni, hogy mennyi idő telt el, ebben is segít a meditáció.

Természetesen van más meditációs fajta is: irányított, sétáló, gyertyás, de én úgy gondolom, hogy ezeket későbbre érdemes tenni, amikor már össze hangolódtál saját magaddal.

Csak csináld!

Ha ráéreztél a dolog lényegére, akkor csak csináld! Ha még bizonytalan vagy, akkor is érdemes kipróbálni, mielőtt teljesen elutasítod.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .