fbpx

Pár hónapja érkezett meg hozzám egy dob. Egy indián sámán készítette. Igazán különleges darab, mert nem hagyományos a kinézete. (Nem készítek róla képet)

Hogy hogyan kerül egy szakrális dob valakihez? Az indián tanítások szerint minden dob megvárja a saját tulajdonosát. Mindig ahhoz kerül, akié kell, hogy legyen.

A sámándob

A sámándob nem csak egy hangszer, hanem egy szakrális eszköz is. Az én dobom a szívcsakrára reagál, rezonál. Minden dob más, ahogy mindenki más, aki használja a dobokat.

A dob kifelé áramlik, viszi a lelkünk üzenetét, ezért nem szabad akárhogy dobolni. Ez minden dobra igaz, akár hangszerről van szó, akár szakrális eszközről. Minden energia és a dob képes gyorsan közvetíteni a bennünk lévő energiát. Innen már mindenki maga gondolja el, hogy egy-egy koncerten milyen energiák mozognak.

A doboknak megvan a maguk ereje is, de ugyan akkor, a használójuk ereje és minősége is hozzá adódik. Én épp most ott tartok, hogy van egy nagyon erőteljes energiával rendelkező dobom, amihez nekem még fejlődnöm kell, ezért hagyom, hogy vezessen és tanítson.

A szakrális dob képes kapcsolatot teremteni a láthatatlan világgal, vagyis mindazzal, amit a szemünk nem lát. A sámánok mindig is használtak dobokat, hogy behívják őseiket, más tudatállapotba kerüljenek, zenéljenek, üzeneteket közvetítsenek és ki tudja még mire, amiket nem tudunk.

Minden, ami nem látható az furcsa elsőre az embernek. Mert hát, amit nem látunk az ugye nincs. De ez nem igaz, mert az anyag midössze 1%, a többi láthatatlan. A láthatatlan erőink formálják testünket, lelkünket, ezeket többnyire gondolatoknak és érzéseknek hívunk.

A dob képes ezeket az erőket mozgatni és jó irányba terelni. A gyógyító szertartások alkalmával én is így használom. Megerősítem azt, amit szeretnénk elérni, látni, megtapasztalni.

Szertartás

Pár hete egy tisztító szertartáson vettem részt, több nővel együtt. Csodálatos élmény volt megtapasztalni a gyógyító erőket, amelyek ott megjelentek és átjártak mindenkit. Lehetett érezni, hogy a gondok, problémák nehezen jöttek fel, nehezen adták magukat, de mindig volt egy határ, amikor átbillentünk és a lélek elkezdett tisztulni.

Így megy ez mindenkinél szerintem, mert annyira ragaszkodunk a gondjainkhoz, hogy néha nehéz élni nélkülük és el sem tudjuk képzelni, hogy milyen a szabad élet.

A szertartáson időnként a dobomat is használtam, és elképesztő ereje van! Minden sámándobnak van ereje, képes gyógyítani és még sok dologra szerintem amit, még magam sem tapasztaltam meg. Amikor ott doboltam a gyógyító szertartáson, olyan volt, mintha egy láthatatlan erő vezetné a kezem.

Az igazság az, hogy fantasztikus élmény egy szertartásos doboláson részt venni, bármilyen legyen is az. Persze nyitottnak kell lenni és nem árt egy kis kíváncsiság sem. Ha teheted, akkor menj el egyszer, nem baj, ha nincs dobod, akkor is igazi élmény. Soma mamagésa egyik rendezvényén voltam egy éve és akkor még nem volt dobom, de akkor is magával vitt a dobok varázslata.

Hol vehetsz részt szertartásos doboláson?

Vannak dobkörök szerte az országban ahol hallgathatod és ismerkedhetsz a dobokkal. Személyesen egyet ismerek – Sólyomfi-Nagy Zoltán tart dobkört a Magnet házban rendszeresen – de bátran keress, aki Neked szimpatikus.


Most kicsit talán idegenként tekintünk a sámán dobokra, mindig is jelen voltak az emberek életében, a magyar kultúrában is. Az emlékezetünkben még ott élnek, és most segítenek visszatalálni az őseinkhez és a természetes életmódhoz.


Ha szeretnél változtatni az életeden és úgy érzed, hogy megakadtál, nem látod a kiutat, akkor nézd meg a tanfolyamom. 4 hetes önismereti minikurzus, amely segít kimozdítani a holtpontról és elindít egy új úton. Sokaknak életközepi válságban is segített. A tanfolyam tulajdonképp elindít egy szemléletváltásban és rájössz, hogy a dolgok nem mindig olyanok, amilyennek gondoljuk. A végére pedig rájössz, hogy bármilyenek lehetnek, attól függően, hogy mit gondolunk róluk.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .