fbpx

Zsigeri félelem

Arra jöttem rá, hogy amikor találkozom valakivel, zsigerből félek. Van bennem egy távolságtartás, és egy rossz érzés. Egy rossz érzés, hogy találkoztam valakivel.

Napokkal ezelőtt találkoztam az anyukámmal, és akkor éreztem magam rosszul. Napok alatt letisztult ez az érzés bennem. Az jutott eszembe, hogy te jó ég! félek találkozni a szeretteimmel!

Ez a felismerés nagyon sokkolt. A félelem elválaszt, szétszed, kettéhasít minden embert. A jelenlegi világban zajló propaganda a félelemre épít, szétválasztja az embereket. Az egységben az erő. A félelemben semmi nincs, csak kétségek. Lehetne bármi a világban, akkor sem szabadna az emberekben félelmet kelteni, mert azzal nem fogunk legyőzni semmitsem.

Teréz Anya leprás betegekkel foglalkozott, ő maga nem lett beteg. Miért? Mert NEM FÉLT! Őszintén és SZERETETTEL fordult a betegek felé. Ez a kulcs, a szeretet érzése.

A félelem lehúz a szeretet felemel.

Mondhatnám, hogy a vírusok és baktériumok egy része különböző energia síkokon létezik. Mondhatnám, hogy a félelem egy alsó energia sík. A szeretet pedig egy magasabb. A betegségek pedig ezen a skálán helyezkednek el. A legteteje a szeretet. Attól minden lejjebb van. Mondhatnám, hogy, ha van benned szeretet, akkor nem leszel beteg… de lehet, hogy elkezdenének köveket dobálni, vagy nem hinnék el.

Mondhatnám, de még a szeretet fogalmát sem értjük pontosan. A tiszta, önzetlen szeretet nem kér semmit, nem vesz el semmit és nem vár el semmit. Nagyon lecsupaszítva a fogalmat, de a szeretet ennél azért jóval több.

A mai kapott tanításom erről a lappangó félelemről szólt, amiről azt hittem, hogy nincs bennem. A külvilág olyannyira erőszakosan belénk sulykolta, hogy már zsigeri szinten jelentkezik. Szörnyű.

Szerencsére MINENKINEK VAN LEHETŐSÉGE ezt felismerni és feljebb lépni. Kell is, mert nem élhetünk félelemben. Még ha azt nem is fogadjuk el, hogy a félelem betegít meg, azért azt mindenki elismeri, hogy a félelem nem éppen a legkellemesebb érzések egyike. Márpedig a félelem NEM része az alap életünknek. A gyermek félelem nélkül jön a világra, innen tudom én is.

Felismertem és most már visszautasítom. Szeretni akarok és szeretetteljes lenni. Abba az állapotba kerülni, ahol nem ér el sem félelem sem betegségek. Úgy fordulni az embertársaim felé, hogy tiszta szeretet van bennem. Annak látni a másikat ami: szeretetteljes lénynek.

VEGYÉL EGY MÉLY LEVEGŐT ÉS SZABADULJ FEL


UI: Olvasd el a második részét is. Nem terveztem, hogy két bejegyzés lesz, de ezt a tanítást kaptam most, amire szükség van.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .