fbpx

2022.02.22. Öröm, szeretet, harmónia

Minden rosszból, fájdalomból, betegségből a kiutat a szeretet jelenti. Ez az az alap érzés, amellyel a világra érkezünk emberként. Ez az, amit a gyermekek felététel nélküli szeretetnek éreznek. Ők még érzik és tudják, hogy ez egy minősítetlen, hasítatlan állapot. A neveltetés során változik meg, jó esetben csak formálódik, rossz esetben sérül vagy teljesen megszakad.

Ehhez az állapothoz kell visszatérnünk emberként. A gyermeki feltétel nélküli szeretethez.
Mit jelent, hogy feltétel nélküli?


Szeretek, mert szerethetek.
Szeretlek, mert szerethetlek.

Pusztán azért, mert megtehetem.

Amikor elvársz a szeretetedért valamit, vagy amikor azért teszel dolgokat,h ogy szeressenek, az nem a feltétel nélküli szeretet. Az emberek túlnyomó része nem tudja, mi a feltétel nélküli szeretet. Vagy koldul a szeretetért vagy mindig viszonzást vár, érzelmi szinten és üresnek érzi magát, ha nem kap semmit.

Mindkét állapot egy illúzió. Egyik sem működik, mert arra kényszeríti az embert, hogy folyamatosan ugyan azt a folyamatot csinálja: kolduljon vagy elvárjon.
A feltétel nélküli, isteni szeretet tiszta energia. Végtelen, hatalmas energia. Sohasem fogy el és nem kell kérni, mert van. Ennek a forrása te magad vagy. Ez ott van a szívedben, a szívcsakrádban, szívközpontodban, szívteredben -ki milyen neved ad neki.

Hogyan érheted el?

Mivel rendelkezel ezzel a minőséggel, csak fel kell ismerned ezt a tényt. Meg kell keresned magadban ezt a forrást. Meditációval, elmélyüléssel, gyakorlással.

Tudatos gyakorlással vissza szerezhető ez a végtelen energiaforrás. Ami azt jelenti, ha képes vagy ezt elérni, akkor számodra megjelenik a földi paradicsomi állapot.

❤️Vedd észre, ha jól érzed magad. Becsüld és adj hálát.
❤️Adj hálát minden este, mert a hála érzése óriási energiákat szabadít fel.
❤️Vedd észre, ha épp érzelmi viharban vagy. Ez nem azt jelenti, hogy ez rossz, csak figyeld meg, éld meg és engedd el, hagy menjen.

❣️Vedd észre, ha szeretetet koldulsz: azért teszel dolgokat, hogy szeressenek, meg akarsz felelni másoknak, mások kedvéért teszel meg valamit, magad hátra sorolod mindig, úgy érzed nem érdemled meg a dolgokat, engeded, hogy rosszul bánjanak veled, szegény ént játszol, másokat hibáztatsz.

❣️Vedd észre, ha elvársz a szeretetedért valamit: ajándékot, bármilyen viszonzást, elismerést, nem adományozol, mert az nem jó semmire, megmondod másoknak, mire használják az általad adott dolgokat, megmondod másoknak mit tegyenek az életükkel, te jobban tudsz mindig mindent, tied az utolsó szó, elvársz dolgokat és nem adsz semmit cserébe, leuralod a másikat, féltékeny vagy.

A Zen tanítása szerint a dolgokat elég csak pusztán megfigyelni, nem kell megmagyarázni. Ezért csak figyeld magad, a coachingban is mindig ezt mondom, csak kezdj el figyelni.

A csendes elme meglátja az igazságot. A szeretetteljes lélek pedig képes megélni a létezést a maga teljességében.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .