fbpx
Te is küzdesz mások elismeréséért? Vagy szeretetéért?

Sokáig én is abban a hitben éltem, hogy küzdenem kell az elfogadásért, és mások szeretetéért, emiatt pedig lemondtam önmagamról. (Mert a megfelelési kényszer azzal jár, hogy végül már nem tudod, hogy ki is vagy.)

Lehet így is élni. Valójában szabadságunkban áll bármit tenni, vagy bármit gondolni. Korlátozhatjuk önmagunkat bármeddig. Nekem elegem lett ebből és úgy döntöttem változtatni akarok. Állandóan azt éreztem, hogy nem vagyok elég jó, így ahogy vagyok, ezért nem is voltam és sok hibát követtem el.

Mert a gondolatok meghatározzák az embert: azzá válsz, amit gondolsz.

Amikor ráébredtem, hogy ez így nem jó nekem, akkor kerestem mit is tehetnék? Nem akartam többé másoknak megfelelni, hiszen úgy is lehetetlen. Nincs olyan ember, aki másnak meg tudna felelni tökéletesen! Illetve, akkor létezik a tökéletes megfelelés, ha nincs megfelelés. Mert, amikor nem vársz semmit, akkor megkapsz mindent. Amikor nem várod a másiktól, hogy változzon meg a kedvedért, az a tökéletes elfogadás és totális felszabadulás ezen a téren. Amikor már megértetted, hogy hiába tepersz, nem felelhetsz meg, és már eleget szenvedtél, akkor megérkezik a teljes békesség benned. Akkor lehet elkezdeni megkeresni azt az embert, azt a lélekembert, akit elhagytál, hogy másoknak felelj meg. A keresés pedig befele indul, mert ott van benned az igaz önvalód.

Számos út létezik, de az egyetlen ami tényleg hasznodra válik, az a befele vezető út. Önmagad megismerése, elfogadása nagyon felszabadító érzés. Ez az érzés pedig magával hozza azt, hogy jól érzed magad. Már nem kell megfelelned senkinek es mivel békesség van benned ezért másokat sem bántasz meg többet. Ebből pedig az következik, hogy kisugárzó békességed harmóniát hoz az életedbe.

Mert az igazi önvalónk egy szeretetteljes, csodálatos lélekember, aki kifele is ezt sugározza.

Csupán mázat kapunk rá egész életünkben. Elhitetik velünk, hogy nem vagyunk elég jók vagy elég szerethetőek. Ebből a negatív spirálból kell kilépni, felismeréssel, befele vezető úttal, önszerezettel es elfogadással, abba a pozitív spirálba, ami aztán még több jó érzést hoz.

A te döntésed, hogy mikor kezded el.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .