fbpx

Sok ember szeret zenét hallgatni, ami alapvetően egy jó dolog. A zene ugyan úgy alkalmas agymosásra, befolyásolásra és gyógyításra is. Ezért nem mindegy mit hallgatunk.

Van a zenei eszköztárnak egy olyan része, ami tudatosan használhatunk gyógyításra. A dalok szövege és a képek amiket hozzá társít, mind azt szolgálják, hogy aki hallgatja az jobban érezze magát.

Ilyen NAHKO BEAR aki maga a zenész és az együttese a Nahko and Medicine for the People.

Ha azt vesszük alapul, hogy a gondolataink befolyásolják az érzelmeinket, vagyis azt, hogyan érezzük magunkat, akkor porogramozhatjuk is a gondolatainkat. Ez néha nehezebb megtenni. Ezért a zene lehet ebben is egy segítség.

Nahko dalszövegei pozitívak és azt sugallják, hogy bennünk él a Nagy Szellem vagy Isten, ki ahogy hívja és minden rendben van körülöttünk és velünk.

nahco.com
Nahko.com

De ki az a Nahko?

Oregoni származású, Puertp Rico-i és fülöp-szigetei őslakos vérvonallal rendelkezik. Életfilozófiája a bolygónk szolgálata. A körülötte lévő világ kiábrándította és arra késztette, hogy tegyen valamit.Nahko tinédzserként otthagyta otthonát és elindult felfedezni a világot. Egy gitárral a kezében zenélt keresve önmagát és a megoldást a lelkében dúló háborúra. Elkezdte publikálni az utazását, a lelki és társadalmi gyógyulás felé vezető útjáról és így született meg a Medicine for the Peaple. (Nahko.com)

A Huffington Post interjút készített vele, ahol zenéjét “gyönyörűnek és felkavarónak” nevezték. Zenéje a hip-hop és folc rock keveréke, dalszövegei finomak, metaforikusak, egyértelműek.

Ma már 6 tagja van az együttesnek és remléhetőleg eljutnak minél több emberhez. A zenék megtalálhatóak Youtubon és Spotifyon is.

A zene általi gyógyulás nem új dolog, hisz Mozart zenéjét is jótékonynak vélik, amit tudományos kísérletekkel is alátámasztottak. A klasszikus zene gyógyít, és ezt már az ókori görögök is tudták. Viszont vannak, akik nem szeretik a klasszikus zenét, ilyenkor jó alternatíva egy kicsit modernebb változat, mint Nahko zenéje.

Te mit hallgatsz, ami gyógyít téged?

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .