fbpx

Ébreszd fel a szíved

„Jól, csak a szívével lát az ember, ami lényeges az a szemnek láthatatlan”

A szem(lélet) mindenkinek egyéni látásmódot ad. Ugyanarra a képre nézve láthatunk benne mást.

Mit jelent a kép neked? Lefele vagy felfele megy a spirál? Lent vagy te, vagy a tetején vagy félúton? Rossz érzéssel tölt el, vagy nem zavar, esetleg jó ránézni? Az életed hol tart, ha a képben kellene meghatároznod? Benned vannak válaszok, és, ha valaki más ránéz, benne más válaszok lesznek.

Az elme befolyásolható, mert analitikus, gondolkodó, érzelemmentes, programozásra képes. A külső hatások hathatnak rá és megváltoztathatják az irányát. Például a FOMO – Fear of missing out. = Félelem, hogy lemaradsz valamiről. A médiában folyik a tartalom és az egyén fél, hogy lemarad valamiről. Ez egy önmagát gerjesztő folyamat, amire rá is lehet játszani, ugye: “ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel”. Máris mesterséges hiányérzet keletkezett. Másképp hangzik: Kövess, ha szeretnél.

A szív egységben van. Egy ember, ha szeretetteljes, az érződik rajta. Mindenki számára érezhető, főleg, akinek a szíve nyitott. Kisugárzik, még a „vak” is láthatja. A nyitott tiszta szív nem befolyásolható.

Érzelmek

Az érzelmek a szívben laknak, és akinek a szíve tele van szeretettel, azt egy szeretet-burok veszi körbe, ami érezhető a többi ember számára is. A derűs nyugalom még a képernyőn keresztül is átsugárzik, pl. mikor Tolle beszél. (Az, hogy ez esetlegesen miért nem szimpatikus neked, erre a választ önmagadon belül kell keresni: olyan tanítást hoz ami neked is tanulnivaló? A lénye idegesít, mert te még nem tartasz itt?)

A felébresztett, nyitott szív el tudja dönteni, mi az igaz és mi a hamis.

Külvilág

Az információk elsőnek a szívbe jutnak el a külvilágból, utána az elmébe, majd a testbe. Nézd meg az Élő mátrix című filmet, ez már tudományos tény. A szív most mindennél fontosabb, arra van most a legnagyobb szükségünk. Ami számodra jó, igaz, akkor a szív ezt kellemes érzésekkel tudatja. Ha szánodra hamis, rossz, akkor azt kellemetlen érzésekkel tudatja. Ennyire egyszerű. (Itt a lényeg, hogy számodra, mert másnak lehet más érzést ad, ezért szubjektív a jó-és-rossz fogalma, és ezért nem léteznek valójában)

Éljünk szívből, teljes szívvel-lélekkel, hallgassuk meg és hallgassunk rá.

Kívánom mindenkinek, hogy a szív erejével képes legyen megváltoztatni az életét és jobbá tenni!

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .