fbpx

Általános: Jövő felé fordul, uralni szeretné az időt, jó vezető típus, nagyon önálló, kifelé forduló típus, teljesítményorientált , érzelmileg instabil temperamentum

Érzelmek: erős és tartós érzelmeik vannak, melyek a személyiséget cselekvésre ösztönzik, ez azt jelenti, hogy magától is belekezd dolgokba és azokat véghez is viszi

Viselkedése: optimista típusok, aktívak, cselekvőek, vakmerőek

Negatívumok: szeretnek főnökösödni, türelmetlenek, sokszor feszültek, a hibákat nehezen fogadják el, nem szeretnek, vagy nem tudnak bocsánatot kérni, jó manipulátorok, ha a feladatot sikertelenül teljesítik, akkor depresszióba eshetnek

Pozitívumok: függetlenek, könnyen függetlenednek (mondjuk szülőktől), elkötelezettek, célra törőek, nagyon jók a szervezésben, jó csapatjátékosok, ha a feladatot jól teljesítik, akkor megerősödnek

Veszélyt jelent: Hajlamos lehet túlhajszolni magát, abból kifolyólag, hogy nagyon motivált a célját illetően. A túlzott főnökösködés rombolhatja a kapcsolatokat.

Fejlődés: Ha mások érzelmeit figyelembe veszi, képes bocsánatot kérni, elismerni a hibáit, akkor rendkívül jó vezetővé válhat!

Így fordulj hozzá: A manipulációkon láss át, és lásd meg az igazi arcát. A manipuláció általában egy álca, mögötte húzódhatnak komoly érzelmek, problémák, amikkel nem tud megküzdeni. Ha fönökösködik, akkor beszéld meg vele, hogy ez már sok neked. A nyílt kommunikáció megelőzi a manipulációt is és a problémákat is.

Híres kolerikusok: Napóleon, Bill Gates, Oprah Winfrey, Michael Jordan, Nyuszi a Micimackóból

Találsz egy gyorsan kitölthető tesztet, hogy megtudd, milyen a temperamentumod a 16Personalities oldalán, ami teljesen magyar és azonnali eredményt ad.

Olvasd el az összefoglalót is a temperamentumokról és itt találod a mások három vérmérséklet leírását:

Szangvinikus

Melankolikus

Flegmatikus

A temperamentum meghatározhatja azt, hogyan reagálunk egy helyzetben ,vagy milyenek vagyunk, de fontosnak tartom leszögezni, hogy minden változtatható. Ismerek olyan flegmatikust, aki nagyon is aktív tud lenni, vagy olyan szangvinikust, aki megtanult pihenni. Tehát irányt mutathatnak ezek a jellemzők, de az már rajtunk múlik, hogy mit és mennyiben akarunk azonosulni ezekkel.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .