fbpx

Lenni vagy nem lenni: az itt a kérdés.
Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri
Balsorsa minden nyűgét s nyilait;
Vagy ha kiszáll tenger fájdalma ellen,
S fegyvert ragadva véget vet neki?

Shakespeare: Hamlet

Milyen gondolatokat kapunk mostanában?

Félelemkeltő, kétségbeejtő, összevisszaságot okozó, megosztást okozó gondolatokat, melyek lényege az egység rombolása és egyéni identitásunk, önbizalmunk, államba és világba vetett hitünk lerombolása.

Miért rossz ez?

Mert a félelem gyengít. Gyengíti az immunrendszert és a lelket is. A bizalom hiánya pedig kihúzza a biztos talaj érzését alólunk.

Még amikor megoldásokról hallasz, azok sem azt mondják, hogy ne félj, minden rendben, nyugodj meg a kezünkben tartjuk, bízd ránk magad, felelősséget vállalunk, segítünk neked. Ezeket én sehol sem hallottam.

Az összevisszaság generálása a fejekben is összevisszaságot okoz és a végén már azt sem tudod ki vagy te magad, nemhogy az, kiben bízzál meg.

Mit kell tenni?

Ismerd fel, amikor manipulálni vagy lehúzni próbálnak. Általánosságban beszélek. A gondolatoknak ereje és hatása van. Milyen gondolatok vannak körülöttünk? Miket sugallnak ezek a gondolatok? Milyen érzéseket váltanak ki belőled?

Ha a szeretet nem jelenik, meg sehol sem akkor vedd észre, hogy ez csak manipuláció. Gondoskodni szeretettel szoktak, nem pedig félelemmel. Az anya a gyermekét mikor beteg lágyan tartja, hoz neki inni, enni, ha kell, betakarja, kezeli a lázát, megnyugtatja, hogy minden rendben lesz, ő vigyáz rá.

Nem látom a gondoskodás, az önzetlen tetteket, csak félelmet és bizonytalanságot látok a világban. Hol van a szeretet, amivel mindent túl lehet élni? A szeretet, amely megmentette az embereket a háborúkban, nyomorban, táborokban?

Nem ez az első válság a világban és csak azok élték túl az előbbieket is akik hittek. Hittek a szeretetben, abban hogy minden rendben lesz és abban, a furcsa érzésben, hogy a dolgok mindenképp helyrejönnek.

Ők a túlélők.

Te hol leszel? Te miben hiszel?

UI: Azt mondod, ezt nem lehet ma megvalósítani, mert annyi feladat van, én meg  azt mondom, hogy három gyerek mellett van napi 15 percem, arra, hogy figyeljek. Azt szeretném, ha látnák az emberek, hogy nem kell sok, és nem kell a világot megváltani, csak magadat. Magad kell helyretenni. Hétköznap. Hogy boldogabb legyél. Ez a vízióm.

Ja és ha nem hiszel a gondolatok erejében, akkor nézd meg enne a TED előadásnak az első 4 percét.

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .