fbpx

Meg merem kockáztatni, hogy az Epigenetika lesz az, ami elhozza nekünk azt a kort, amikor nem lesznek betegségek. Képesek leszünk sejtszinten programozni a testünket, így megmondjuk majd a sejteknek, hogy kivel beszélgethetnek és kivel nem.

Például a vírus egy dns-fehérje alapú lény, ami bekopogtat a sejthez. Mindegyik vírus más sejtet kedvel, specializálódnak, vagy éppen mindenkit szeretnek, de a hatásmechanizmusuk ugyan az. A sejt beengedi a vírust és az pedig leveti a fehérje köpenyét és a sejtet arra kényszeríti, hogy a saját dolga helyett a vírust reprodukálja. Végül vagy legyőzi a vírust az immunrendszer vagy nem.

Képzeljük el, hogy tudjuk, hogy mi történik a testünkben. A tudás hatalom ugye. (Az egy másik kérdés, hogy miért nincs elegendő információnk a dolgokról az életben…) Tehát tudjuk, hogy mi történik a testünkben, nem kell biológusnak lenni a fenti példa is egyszerű volt. Ha tudjuk, hogy mi zajlik, akkor tudjuk befolyásolni is.

Ezt nevezhetjük úgy is, hogy egy másik energia szintre kerülünk, de úgy is, hogy totálisan irányítjuk a testet. Eldönthetjük, hogy beengedjük e kórokozót vagy sem. Ez most még elég sci-fi, de annak idején azt hitték, hogy a föld lapos, vagy azt, hogy soha nem fog az ember repülni.

Az Epigenetika egy új tudomány, alig 20 éves, amely pontosan erre alapoz: az elme hatalma a test felett. Nem a genetikánk határoz meg bennünket, hanem a gondolataink, vagyis az a döntés hogy mit gondolunk magunkról. Hordozunk bizonyos genetikai sajátosságokat, de az hogy ezek mennyire aktivizálódnak, azt mi magunk döntjük el. (Dr. Joe Dispenza)

A gondolataink alapján hozott döntéseink lesznek azok, amik kihozzák a genetikai betegséget. Az életformánk, a táplálkozás, hogy mennyire tudjuk az érzelmeinket feldolgozni, hogy mennyire vagyunk tudatosak, mennyi káros szenvedélyünk van, mennyire tudjuk a stresszt kezelni… Ezek mind a gondolatainktól függenek.

Hogy hogyan? A gondolat óriási hatalommal bír. Tudod, hallottad már azt a mondást, ha valakinek sokat mondogatod, hogy hülye, akkor azt el is hiszi majd magáról.

Az érzelmekkel felruházott gondolatok, pedig még erősebben teremtenek. Hallottál már biztosan a Hit erejéről is, amikor imádkoznak egy emberért sokkal hamarabb gyógyul.

A fejünkben futó gondolatok is pont így működnek: mit gondolsz magadról? Az, amit gondolsz, határozza meg a mindennapjaid. Ha azt gondolod, hogy bénán vezetsz, akkor bénán fogsz vezetni.

Én is sokáig azt gondoltam, semmi helyem az úton, mert még nem vagyok elég jó. Sokszor kerültem emiatt olyan helyzetbe, ami számomra kellemetlen volt. Bizonytalan voltam és emiatt bénáztam. Aztán eszembe jutott, hogy úgy csinálok, mint egy autóversenyző. Igen, pontosan! Magabiztosságot érzetem, uralom az autót, én vagyok a király! 😀 Azt vettem észre, hogy minden sokkal könnyebb. Jobban parkolok, jobban reagálok a forgalmi helyzetekre. Nagyon jó érzés volt.

Ez a tudat hatalma, amit gondolunk magunkról, az megnyilvánul a környezetünkben. Nem a többi ember fog megváltozni! Mi leszünk sokkal tudatosabbak és pontosan ez a lényeg:

“Ha változást szeretnél látni a Világban, akkor kezd el magad megváltoztatni” Ghandi

Ghandi üzenetét pedig az Epigenetikán keresztül értelmezve sokkal könnyebb lesz véghez vinni, mert a racionális elme (a kor uralkodó szelleme) még csak a tudományos alapokon nyugvó dolgokat fogja fel. A Epigenetika pedig a modern tudományok csúcsa (jelenleg), amely rávilágít, hogy a dolgok nem is olyanok, mint amilyennek eddig gondoltuk. És ez csak a kezdet…

Könyvajlánló: Dr. Joe Dispenza: Engedd el önmagad, A placebo te magad légy

Még szintén kedvelheted

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .